четвер, 21 жовтня 2010 17:55

Хлібокомбінат не працює три тижні

Полтавський хлібокомбінат 1 жовтня перестав випікати хліб. Підприємству відключили газ за борги. Тепер завод остаточно зупинився.

На підприємстві не відповідають на дзвінки. Телефонуємо у торговельну мережу "Добро", яка продавала вироби комбінату.

— На заводі відключили всі телефони, — кажуть у мережі. — Робітників розпустили. Коли почнуть знову працювати, невідомо.

Полтавський хлібокомбінат випікав до 40 т хліба за добу. Аби в обласному центрі не виникло дефіциту, місцеві виробники збільшили виробництво буханців. Хліб везуть із Миргорода, Хорола, Нових Санжар, Комсомольська, із Харківської та Дніпропетровської областей.

— Буханці на прилавках є. Але нікого не цікавить, якої вони якості, — говорить полтавка Ірина, 30 років. — Харківський їсти неможливо. Якось рятує хліб, який випікають супермаркети та малі пекарні. Але його майже миттєво розкуповують.

Міська та обласна влада брати участь у вирішенні фінансових проблем хлібокомбінату не планують. Пояснюють, підприємство — приватне. Загальний борг за газ Полтавського хлібокомбінату становить 680 тис. грн.

— Як їм допомогти, якщо власник гроші по кишенях розсовує. Хліб — це не той товар, що не продається, — говорить Михайло Бугрій з облдержадміністрації. — На підприємстві зовсім інші проблеми. Їх будуть з'ясовувати податкова, інші контролюючі органи.

534 працівникам комбінату зарплату дають із перебоями вже понад рік.

Зараз ви читаєте новину «Хлібокомбінат не працює три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі