четвер, 30 жовтня 2008 15:00

Готуйте тачки для профспілкових босів!

Чесні вибори нового керівництва Федерації профспілок України знову опинилися під загрозою зриву. Нещодавно профспілка працівників енергетики й електротехнічної промисловості на чолі з Сергієм Шишовим ухвалила рішення пропонувати Президії ФПУ обрати нового голову не на грудневому з"їзді, а на раді Федерації. Уже призначено й дату проведення цих псевдовиборів — 20 листопада.

Для нас, пересічних членів профспілки, зрозуміло, що подібні рішення енергетиків "натхнені згори". Морально застарілі керівники ФПУ — виконувач обов"язків голови Ігор Луцишин, його заступники Григорій Осовий і Сергій Українець дотепер виконують замовлення свого колишнього боса Олександра Юркіна. Прекрасно розуміючи, що у законний спосіб вони не мають шансів залишитися на керівних постах, вирішили порушити закон та статут організації, обравши керівника заочно, як кажуть, у вузькому колі.

Навіщо це потрібно спадкоємцям Юркіна? Насамперед, щоб "своя людина" вберегла від руйнування схеми їхнього особистого збагачення за рахунок профспілкового майна. Адже й нині розкрадання й розбазарювання санаторіїв і спортивних комплексів у ФПУ триває: готуються до незаконного продажу санаторій ім. Чувиріна в Саках, санаторії ім. Горького й "Куяльник" в Одесі, інші об"єкти, зведені за рахунок профспілок, тобто нашої з вами праці.

Заради цього керівники профспілок готові зневажати принципи демократії й елементарного здорового глузду. Обраний на раді Федерації голова буде нелегітимним. У результаті цієї афери ми матимемо другого Юркіна — профспілкового мафіозі, позбавленого почуття обов"язку, який усіма шляхами прагне дорватися до грошей.

Місце нинішніх профспілкових лідерів — на смітнику історії

Чи варто профспілкам і далі терпіти цих паразитів у себе на шиї? Адже не для того ми змусили піти пристосуванця Олександра Стояна, а потім і корупціонера Юркіна, щоб їхні спільники продовжували брудні справи! Доки в профспілках триватиме дерибан майна й імітація захисту людей праці, країна не має жодних шансів на повноцінний розвиток. Не буде ні гідних зарплат, ні доступного відпочинку, бо ж за всі ці законні, Конституцією гарантовані права в умовах України треба жорстко боротися.

Федерація не повинна втратити свого шансу обрати гідне керівництво, якого вона не мала з початку 1990-х і не має донині. Якщо махінаторам навіть вдасться провести голосування на раді ФПУ, вони мають знати, що ми, профспілчани, нізащо не визнаємо результати цього "волевиявлення", і проведемо свій справжній з"їзд, як того вимагає статут Федерації.

А до панів, які впродовж цих років вважали себе богами профспілкового олімпу, варто застосувати старий метод, відпрацьований ще робітниками дореволюційної Росії. Це коли начальника саджають у тачку й, немов сміття, вивозять за ворота. Місце нинішніх профспілкових лідерів — на смітнику історії. Отож, колеги-профспілковці, готуйте ваші тачки!

Зараз ви читаєте новину «Готуйте тачки для профспілкових босів!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі