Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 17:33

Глухонімі зможуть викликати екстрені служби через СМС

— Якось прибіг до мене сусід, тримається руками за шию, щось показує, а зрозуміти його не можу. Глухий із народження, — розповідає полтавка Наталія Павлова. — Ледь утямила, дядька вкусила бджола. У нього на це алергія. Викликала "швидку". Сусіду пощастило, що була дома.

У Полтаві живуть близько 500 людей із розладами слуху і мовлення, а в межах області — півтори тисячі. Аби ці люди могли самостійно викликати служби порятунку, телеком-оператор "Київстар" представив новий проект "Почуй мене!"

— Викликати пожежників, швидку допомогу, міліцію чи газову службу тепер буде легше, — каже Світлана Немиро, менеджер зі зв'язків із громадськістю Харківської філії "Київстар". — Варто відіслати на екстрений номер СМС-повідомлення. А диспетчер на дисплеї побачить усю необхідну інформацію про абонента — його особисті дані, діагноз, місце перебування. Якщо людина не вдома, потрібно вказати свою адресу. Розробили готові СМС для виклику кожної служби.

Городяни, які мають обмеження зі слуху чи в мовленні, можуть звернутися до місцевого осередку Українського товариства глухих і внести персональну інформацію до єдиної бази даних. Її використовують екстрені служби міста для обробки СМС-повідомлень.

Зараз ви читаєте новину «Глухонімі зможуть викликати екстрені служби через СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути