четвер, 29 квітня 2010 18:20

"Газифікували всі села, а ми лишилися, мов на острові"

У село Іванове Селище, що в Глобинському районі, ще до зими мали провести газ. Тут живуть близько 700 людей. Зі 110 дворів подали документи на газифікацію. Заплатили по 3,5 тис. грн, аби труби проклали по вулицях. Дехто купив котли, конвектори.

— Поблизу газифікували всі села, а ми лишилися, мов на острові, — говорить місцева Тетяна Василівна, прізвища не називає. — По центральних вулицях проклали труби. Та газу й досі немає. На невелику хату потрібно 2 тонни вугілля, кожна більше 1000 гривень. Та машина дров — ще 800–900 гривень. Балон газу — 140. У літній час, як багато консервації, його вистачає на пару тижнів.

У сусідніх селах ходять чутки, начебто газифікація Іванового Селища може знизити тиск у загальній мережі.

— Газопровід збудований згідно з правилами, пройшов експертизу, тому ніяких перепадів тиску не буде ні в Селищі, ні біля нього. Це все сільські байки, — каже заступник голови райдержадміністрації ОлександрАндрюшенко, 37 років. — Завчасно газифікувати Селище завадила економічна криза. На основний газопровід потрібно 500 тисяч гривень.

Показник газифікації Полтавщини — один із найвищих в Україні. На 2009 рік були підключені до газу 85% сіл і 95% міст. Попереднє керівництво області хотіло газифікувати всі села до кінця 2010-го. Новий губернатор Олександр Удовіченко своїх планів щодо цього не оприлюднював.

Зараз ви читаєте новину «"Газифікували всі села, а ми лишилися, мов на острові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі