четвер, 31 грудня 2009 15:31

Ганна Панченко своєму котові подарує повідок

Квартирним псам, котам, хом"якам, рибкам і птахам полтавці на Новий рік купують смакоту, спеціальні іграшки — м"ячики чи гумові кістки — й убрання для прогулянки надворі.

— Для більшості людей домашні тварини є повноцінними членами родини. Тому їх вітають із днем народження, іншими святами, дарують подарунки. Фантазія власників безмежна. Хоча зазвичай подарунки для улюбленців мають практичний характер, — розповідає полтавка, технолог харчового виробництва Ганна Панченко, 23 роки. — Для свого кота британської породи на Новий рік подарую новий повідок. Старий порвався. Або придбаю йому хатку, щоб мав власне місце.

— У мене була собака 18 років. Дуже її любив, — розповідає Леонід Чобітько, 69 років, колишній директор Полтавської обласної дитячої бібліотеки. — Вона любила паштет. Завжди його купляв їй на свято. Не тільки на Новий рік.

68-річний Володимир Семеніченко із райцентру Кобеляки до новорічних свят доробляє велику клітку для хвилястих папуг. Їх у нього два десятки, живуть у трьох клітках. На міні-вольєр витратив до 1000 грн.

— Годую папуг просом із мінеральними добавками. На свята купив вітамінізований корм "ЛоріВІТ" і "Медовий нектар" у гранулах, — каже Володимир Ілліч. — На корм для птахів і рибок, яких у мене багато, щомісяця витрачаю до 300 гривень.

У двох акваріумах плавають скалярії, гупії, мечоносці, блакитні неони, сомики, циклоземи кубинські. Гордістю називає великих "золотих рибок". Хоче колись викопати в дворі став і запустити їх туди. Також планує завести голубів.

— І великого папугу заведемо — ару, — додає дружина господаря Катерина Василівна.

На клітку витратив до тисячі гривень

— На Миколая в нас було поповнення в зоородині. Самка мечоносця привела із сотню рибинок. І того ж дня з"явилося пташеня у папуг, — Володимир Ілліч показує папужку, який поки що без пір"я. — Під Новий рік чекаємо ще двох. Вони можуть вилуплюватися протягом тижня. Самка, як правило, відкладає два яєчка. А потім може донести ще кілька. Доки вона сидить на яйцях, її годує самець.

Рибок і папуг Володимир Семеніченко не продає, дарує друзям.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Панченко своєму котові подарує повідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі