четвер, 28 травня 2009 19:56

Гадячани масово встановлюють котли в квартирах

У місті Гадяч здешевшало оформлення документів на перехід на індивідуальне опалення квартири — із 2–2,5 тис. грн до 700. Міська влада добилася скорочення плати різним установам за перевірки й дозволи.  Спростили й саму процедуру оформлення документів.

— У людини не повинно бути комунальних боргів. Вона пише заяву до міської ради. Бере виписку і крокує до "Гадяч-житла" і "Гадячгазу", де виготовляють проект. Наймає бригаду, яка встановлює систему опалення, — каже перший заступник мера Гадяча Олександр Гавриленко.

Монтаж обладнання коштує 2–2,5 тис. грн. Слід купити труби, котел — 3–8 тис. грн. Загалом перехід на індивідуальне опалення коштує від 7 тис. грн.

Із квітня на таке переобладнання подали заяви 148 мешканців багатоповерхівок. Котли в квартирах за попередні роки встановили 200 сімей.

При переході більшості квартир на індивідуальне опалення слід міняти труби підведення газу до будинку на нові. Адже збільшиться споживання блакитного палива. "Гадячгаз" із мешканців 70-квартирного будинку по вул. Шевченка за таку трубу хотів 11,5 тис. грн. Хоча за ринковими цінами вона вдвічі дешевша.

За опалення, гарячу воду та користування газовою плитою мешканці трикімнатної квартири в Гадячі платять 630 грн на місяць. З індивідуальним опаленням виходить 260–285 грн за газ на рік. Це дає економію в 26–29 разів. Проте паралельно збільшується споживання холодної води.

Зараз ви читаєте новину «Гадячани масово встановлюють котли в квартирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі