четвер, 04 вересня 2008 18:27

Євгенія та Борис Шевченки зустрічалися із восьмого класу

Автор: фото з архіву родини Шевченків
  Подружжя Євгенія та Борис Шевченки з Дублянщини в Полтаві з трирічним сином Ігорем. Із дитинства жили на сусідніх вулицях. Із третього класу разом навчалися
Подружжя Євгенія та Борис Шевченки з Дублянщини в Полтаві з трирічним сином Ігорем. Із дитинства жили на сусідніх вулицях. Із третього класу разом навчалися

На фото 1962 року Євгенія та Борис Шевченки із трирічним сином Ігорем у своєму будинку на Дублянщині в Полтаві. За чотири роки до цього знімку пара одружилася.

— Із Борисом ми жили на сусідніх вулицях, навчалися в одному класі, — розповідає Євгенія Шевченко, 71 рік. — Після закінчення семирічки нас перевели в іншу школу. Я опинилася у 8-А класі, Борис — у 8-Б. Він мені портфель носив, проводжав додому. Тоді ми й стали по-справжньому зустрічатися.

Після школи Євгенія вступила в Харківський фізкультурний технікум. Бориса забрали в армію.

— Я його весь цей час чекала. Ми писали один одному листи мало не щодня, — згадує жінка.

Після технікуму Євгенія працювала вчителем фізкультури. Із 1964-го була тренером із плавання в басейні "Дельфін" у Полтаві. За більш як 40 років навчила плавати кілька тисяч дітей. Борис після армії був тренером із хокею на Полтавському паровозоремонтному заводі. Його команда була багаторазовим чемпіоном області. Потім чоловік працював майстром у ливарному цеху.

— До весілля ми довго зустрічалися, — згадує жінка. — Якось чоловік моєї сестри каже Борисовому батьку: "Степане, довго твій син буде до нашої Жені ходити? Може, вже треба було б і поженитися? Ще хтось випередить!" Тоді його батьки прийшли до моїх свататися. 29 серпня 1958-го ми одружилися.

Через рік 3 вересня в подружжя народився син Ігор. Ще через сім — донька Олена. Нині в Шевченків четверо онуків і правнук.

— У нас завжди були гарні стосунки, — каже Євгенія Василівна. — Бути з іншим у мене ніколи не виникало бажання. Від нього ніколи поганого слова не чула. У міцних відносинах головне любити та вірити одне одному.

Зараз ви читаєте новину «Євгенія та Борис Шевченки зустрічалися із восьмого класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі