четвер, 22 квітня 2010 16:23

Двоє звільнених заступників губернатора ще не знайшли роботи

Автор: фото: Олег ЖУРАВЛЬОВ
  Матч із міні-футболу між Полтавськими облдержадміністрацією та райдержадміністрацією в рамках обласної спартакіади серед держслужбовців у серпні 2007-го. Найактивнішим гравцем був перший заступник губернатора Іван Близнюк (у білій формі). Він забив гол на
Матч із міні-футболу між Полтавськими облдержадміністрацією та райдержадміністрацією в рамках обласної спартакіади серед держслужбовців у серпні 2007-го. Найактивнішим гравцем був перший заступник губернатора Іван Близнюк (у білій формі). Він забив гол на

Півтора тижня тому звільнили всіх шістьох заступників голови Полтавської облдержадміністрації. Четверо із них прилаштувалися, двоє безробітні.

На попереднє місце роботи повернувся Іван Близнюк. Андрій Баранов має пропозиції щодо працевлаштування. Сергій Соловей працює помічником-консультантом нардепа. Сергій Ясинський і Надія Мякушко роботи поки що не знайшли. Єдиний, хто залишився при владі — Володимир Андрієнко. Він хоч і пішов на пенсію, але буде радником губернатора з аграрних питань.

Цього тижня мають затвердити кандидатури п"ятьох нових заступників губернатора.


Іван Близнюк, 51 рік. Був першим заступником голови ОДА, опікувався культурою і спортом.

Про досягнення:

— До мінімуму звів усі питання, пов"язані з бюрократією. Не було пихатості. З периферії у Полтаву привніс комунікабельність у стосунках. Був доступний до людей.

Про невдачі:

— Не зміг у галузі туризму переламати свідомість людей. Довести бізнесу, що це дуже вигідно, перспективно і патріотично. Дивуюся й досі, чому Полтавщина і бізнес такі інертні щодо цього. Не вдалося переконати, що будівництво спортивно-оздоровчого комплексу з плавальним басейном на Браїлках у Полтаві має стати метою діяльності влади і місцевого самоврядування.

Що робитиме:

— Я голова спостережної ради акціонерного товариства "Велика Круча" в Пирятинському районі. Це 1500 гектарів землі, тваринництво, два готелі, кемпінг, стоянка, пивоварня, кав"ярня, цех із виробництва кераміки, мисливське господарство і багато чого іншого. Зосереджуся на "Великій Кручі" і буду готуватися до виборів до місцевих рад. Я депутат обласної ради чотирьох скликань. Упевнений, що виграю знов, і ставлю за мету боротися за посаду голови облради.


Андрій Баранов, 42 роки. Опікувався промисловістю, будівництвом, транспортом і зв"язком.

Про досягнення:

— За підсумками останнього року Полтавщина посіла друге місце після Києва по обсягах ведення будівництва. Вдалося зменшити незаконне будівництво. Завершили реконструкцію соматичного корпусу обласної лікарні, збудували адміністративно-господарський корпус обласного протитуберкульозного диспансеру, ввели в експлуатацію дві черги школи в Червонозаводському Лохвицького району. За два роки збудували понад 63 кілометри газопроводу.

Про невдачі:

— Жалкую, що не перерізав стрічку на відкритті театру імені Гоголя в Полтаві після реконструкції. Не вдалося зобов"язати міську владу захистити Краєзнавчий музей. Але як громадський діяч я доведу справу до кінця.

Що робитиме:

— Наступні два тижні відпочину. Є певні пропозиції щодо працевлаштування, але поки що беру тайм-аут, бо років п"ять працюю без відпустки. Бачу, що Полтаві сьогодні потрібні зміни. Якщо на посаду мера будуть претендувати люди, які краще за мене вирішать проблеми міста, сам балотуватися не буду. Якщо таких не буде, прийму відповідне рішення.


Сергій Ясинський, 36 років. Займався паливно-енергетичним комплексом.

Про досягнення:

— Жителі області за час моєї роботи не знали про існування проблем з підготовкою, проведенням і закінченням опалювального сезону. До цього був бій, крик і галас. До того ж мали найвищий по Україні рівень розрахунків за енергоносії. Тепер цього не буде.

Два тижні погано спала — за 37 років трудової діяльності вперше опинилася безробітною

Про невдачі:

— Не вдалося реформувати підприємства житлово-комунального господарства, аби мати прозору форму управління. Це б дало можливість залучати великі кошти закордонних фінансових установ під низькі відсотки і замінювати мережі теплосистем, що зношені на 60 відсотків. Рано чи пізно буде суцільний провал.

Що робитиме:

— Не знаю. Сьогоднішній владі не потрібні успішні керівники, які себе показали. Підхід виключно партійний. Немає значення, хто я. Просто потрібно замінити. Це перше, що сказав голова ОДА. Пропозиції мені не йдуть. Попередньо говорив зі знайомими міністрами. Кажуть, усе добре, але політичний розклад такий, що потрібно зачекати. Почекаю до вересня, буду в Києві.


Володимир Андрієнко, 58 років. Курирував агропромисловий комплекс.

Про досягнення:

— Вдалося зберегти професійні аграрні кадри, навчити їх сучасних технологій, методів господарювання.

Про невдачі:

— Найбільша проблема в аграрній галузі — низький рівень внутрішньої переробки сировини в межах області. Не вдалося розвинути цю інфраструктуру. Полтавщина торгує сировиною. Продавати продукцію було б удвічі вигідніше.

Що робитиме:

— Залишаюся радником губернатора з питань агропромислового комплексу. Сьогоднішня влада пообіцяла запропонувати роботу відповідно до мого досвіду й освіти. Планую поїхати до Миргорода, підлікувати серце.

Надія Мякушко, 53 роки. Займалася соціальними питаннями.

Про досягнення:

— Забрали дітей з вулиці. 2009 року не було жодної безпритульної дитини. 2008-го вперше вітчизняне усиновлення удвічі перевищило іноземне. Торік реорганізували всі школи-інтернати і дитбудинки. Уперше за 70 років вони стали відкриті для дітей зі статусом позбавлених і не позбавлених батьківського піклування.

Про невдачі:

— Не вдалося ліквідувати так звані благодійні фонди і добровільні внески в лікарнях. Мене звинувачують у скороченні 40 малокомплектних шкіл. Але за мету ставила якість навчання дитини, а не утримання школи чи забезпечення робочим місцем педагога.

Що робитиме:

— Буду працювати там, де зможу себе реалізувати. Очолюю громадське об"єднання "Мій край — Полтавщина". Не виключаю, що балотуватимуся на пост мера Полтави. Трішки відпочину, поїду до онуків. Молодшому 3 роки, а його бачила в сумі, можливо, місяць. Виріс без мене. Хочу з ними побути. Тоді буду займатися працевлаштуванням. Останні два тижні до звільнення погано спала — за 37 років трудової діяльності вперше опинилася безробітною.


Сергій Соловей, 43 роки. Керував апаратом ОДА.

Про досягнення:

— Вдалося забезпечити належну роботу всієї команди. Апарат Полтавської облдержадміністрації першим в Україні був сертифікований згідно з міжнародним стандартом якості ІСO. Нас ретельно перевіряли за багатьма десятками параметрів. Наприклад, на скільки звернень громадян відповідь була дана невчасно. Коли я прийшов 2005-го, ця кількість була 600 звернень за рік. Через рік моєї роботи їх було 12–13. Щороку отримуємо 6–8 тисяч звернень.

Про невдачі:

— Система органів виконавчої влади в Україні залишилася по суті калькою старої радянської системи. Вона неповоротка і значною мірою нефункціональна. ОДА — копія колишнього обкому КПРС. Дуже хотілося б це змінити, але це не у моїй владі.

Що робитиме:

— Жодного дня не був безробітним. На наступний день після звільнення почав працювати помічником-консультантом народного депутата Юрія Костенка.

Чим займаються колишні губернатори Полтавщини

Микола Залудяк, голова ОДА 1994–1998 років, спочатку був радником президента, а потім пішов у банкіри ("Промінвестбанк"). Після того радник міністра регіонального розвитку та будівництва.

Анатолій Кукоба областю керував чотири з половиною місяці, а потім повернувся на посаду мера Полтави. Три роки як пішов із великої політики. Почесний голова створеного ним Фонду захисту і підтримки талановитих дітей та обласної Федерації футболу. На дачі вирощує троянди.

Євген Томін після роботи на Полтавщині повернувся до Києва. Керував компанією "Украгролізинг", яка продає аграріям техніку на виплату. Рік тому перейшов на посаду проректора із науково-педагогічної роботи Київського національного університету ім. Шевченка. Торік захистив дисертацію, став кандидатом сільськогосподарських наук.

Олександр Удовіченко був губернатором два роки до помаранчевої революції. Зі зміною влади знову повернувся в те саме крісло. Останні п"ять років очолював регіональне управління "Приватбанку" і обласну раду.

Соціаліст Степан Бульба займається партійною роботою на Полтавщині. ОДА він очолив після помаранчевої революції. За рік пішов нардепом у Верховну Раду, але через перевибори залишився без високого чину.

Валерій Асадчев приїхав назад до Києва. Викладає у Славістичному університеті. Хоче повернутися народним депутатом у Верховну Раду.

Зараз ви читаєте новину «Двоє звільнених заступників губернатора ще не знайшли роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі