пʼятниця, 11 липня 2008 16:32

До психіатрів ходять батьки та подружжя

Із 4 по 6 липня в обласному центрі пройшла Всеукраїнська конференція психотерапевтів. За останні 10 років кількість психотерапевтів області збільшилася утричі. Зросла й кількість звернень. Найчастіше зі своїми проблемами приходять батьки підлітків та подружні пари, які переживають кризу.

— Люди почали розуміти, що звернутися до психотерапевта не соромно, — каже голова обласної спілки психотерапевтів Кіра Сєдих, 43 роки. — Люди йдуть до психотерапевтів у лікарнях, до психологів у школах.

Сєдих пояснює, психотерапія — це психологія, поєднана з медициною. Говорить, потреба у фахівцях велика. Для цього щорічно в Україні проводять конференції психотерапевтів.

Три дні в Полтаві 200 психотерапевтів із різних областей України обговорювали найпоширеніші проблеми, із якими звертаються люди. Організовували спеціальні професійні тренінги. Участь у них могли взяти не лише фахівці, а й усі бажаючі.

— Із 200 місцевих психотерапевтів було майже 30, — зазначає Сєдих.

Триденна участь у конференції коштувала 190 грн. Ці гроші витратили на організацію, проведення, друк фахової літератури. Селили психотерапевтів у  готелі "Турист".

— На конференції виступав Олександр Фільц, президент Української спілки психотерапевтів. Він також очолює європейську спілку — розповідає Кіра Сєдих. — Він часто виступає психоаналітиком на відомих телепроектах.

Торік така ж конференція проходила у Львові. Наступного року її проведуть у Луганську.

Зараз ви читаєте новину «До психіатрів ходять батьки та подружжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі