четвер, 26 червня 2008 19:55

До костоправа Миколи Касьяна займають чергу із четвертої ранку

Автор: фото: Ігор ФІЛОНЕНКО
  Лікар-костоправ з Кобеляків Микола Касьян приймає пацієнтку. Частину зароблених грошей віддає на благодійність. Нещодавно виділив 100 тисяч гривень на будівництво каплиці на міському кладовищі
Лікар-костоправ з Кобеляків Микола Касьян приймає пацієнтку. Частину зароблених грошей віддає на благодійність. Нещодавно виділив 100 тисяч гривень на будівництво каплиці на міському кладовищі

Народний лікар України 71-річний Микола Касьян щодня приймає хворих у реабілітаційному центрі по вул. Леніна, 17 у Кобеляках. Оглядає пацієнтів із "живої" черги. Прийом у мануального терапевта коштує 30 грн. За день обстежує до 300 чоловік.

Триповерхова будівля лікувальної установи розташована в центрі міста. Її звели 5 років тому. Зі спорудженням допоміг тодішній голова адміністрації президента України Віктор Медведчук на прохання дружини-журналістки Оксани Марченко.

Прийом у центрі розпочинають із 4.00.

25 червня в середу під кабінетом лікаря сидять майже 20 людей. На подвір"ї чекають ще 30 пацієнтів.

— Привезла 12-річну племінницю Настю із Петербурга, — хитає головою сумчанка Віра Щербина. — У Росії лікарі сказали обов"язково оперувати.

Жінка дістає із сумочки 30 грн. Простягає реєстраторові, що сидить біля кабінету Касьяна. Заходить. За кілька хвилин виходить усміхнена.

— Касьян сказав — дурними будемо, якщо зробимо операцію. Він пообіцяв дівчинку нашу вилікувати, — притискає Настю до себе.

Відходить убік, пропускає чоловіка, якого ведуть попідруки.

— Приїхали аж з Росії, із Калмикії. Він майже не ходячий, — шепочуться в черзі.

Першими лікар приймає дітей. Далі заходять підлітки, потім жінки та чоловіки.

Огляд триває хвилину. Якщо випадок складний, Касьян може затримати хворого на довше. Після першого ранкового прийому лікар снідає, відпочиває та з 9.00 знову починає приймати пацієнтів. Жодних привілеїв, пільг немає. Удома мануальний терапевт не приймає. Лікувальний курс триває 7–10 сеансів. За кілька місяців треба приїхати на повторний огляд. Щодня, крім суботи та неділі, приймає хворих зранку. По обіді прийом веде його син Ян. Паралельно чоловік працює в райлікарні травматологом. Він також приймає усі дні, крім вихідних.

Поселитися в Кобеляках можна в готелі при лікувальному центрі. Доба проживання — до 200 грн. Місцеві здають квартири від 50 до 100 грн.

Створена Касьяном методика ефективного лікування хребта й суглобів визнана в багатьох країнах. Мануальний терапевт лікував поперек космонавтці Валентині Терешковій, своєму кумові-співаку Йосипові Кобзону. Вилікував три шийні хребці покійній дружині Михайла Горбачова Раїсі.

У Книзі рекордів Гіннеса 1993-го зробили запис: "Україна. Найбільше костоправних операцій провів народний лікар Микола Касьян. Протягом 1990 року він здійснив вправлення дисків хребта 41 тис. 251 хворому".

Касьян має дружину Андріану, чотирьох дітей: доньок Людмилу, Тетяну, Руслану й усиновленого Яна.

Зараз ви читаєте новину «До костоправа Миколи Касьяна займають чергу із четвертої ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі