понеділок, 14 квітня 2008 18:08

Дитяче відділення лікарні заливають дощі

Автор: фото: Еліна СЕРГАЧОВА
  Медсестра дитячого відділення Комсомольської міської лікарні Наталія Шарапова показує в їдальні стелю, яку залило від дощів
Медсестра дитячого відділення Комсомольської міської лікарні Наталія Шарапова показує в їдальні стелю, яку залило від дощів

Дах будівлі Комсомольської міської лікарні в аварійному стані. У дощову погоду вода затоплює другий поверх, де розміщене дитяче відділення. На ремонт потрібно майже 200 тис. грн.

— Як тільки дощ — на підлозі відділення набирається вода до щиколоток, — розповідає завідувачка педіатричною службою Валентина Макаренко, 49 років. — 19 березня після дощу на підлозі стояли великі калюжі. Ми покликали керівництво лікарні та разом склали рапорт. Надіслали його міському голові Сергію Супруну. Прохали допомогти зробити ремонт. Але мер досі не відгукнувся.

Чотири роки тому в дитячому відділенні зробили капітальний ремонт. Витратили 200 тис. грн. Не полагодили тільки дах. За два роки зі стелі почала текти вода.

Нині в кабінетах лікарів повідставали та пооблітали шпалери. На стелі з"явився грибок. Піднявся лінолеум, обпала штукатурка. У їдальні та кабінеті педіатра зі стелі тече вода.

Влітку минулого року через скарги лікарів покрівлю лікарні залатали. Це не допомогло.

— Дірявий дах — проблема усього лікувального закладу, — каже головний лікар 59-річний Микола Дубина. — Дитяче відділення розташоване на другому поверсі. Йому дістається найбільше.

Дубина говорить, що лікарня немає грошей на капітальний ремонт покрівлі. Лише латають дірки.

— Місцева влада нам співчуває, але коштів на ремонт поки що не виділила. Міський голова пообіцяв, що цього року дах відремонтують, — продовжує головний лікар. — Наступного року візьмуться за ремонт відділень лікарні.

Влада Комсомольська вже видала розпорядження про підготовку проектів відновлення аварійних дахів у місті. Коли документи будуть готові — розпочнуться ремонтні роботи. Обіцяють відремонтувати покрівлю лікарні до середини літа.

Дитяче відділення розраховане на 20 дітей. Нині лікуються 28. Лікарі кажуть: стеля в дитячих палатах ще не протікає.

Зараз ви читаєте новину «Дитяче відділення лікарні заливають дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі