четвер, 09 грудня 2010 17:48

Через карантин скоротять зимові канікули

— Мій малий увечері клацав пультом по каналах і натрапив на полтавські новини. Мер якраз оголошував, що із середи у школах починається карантин. Так він на радостях так почав стрибати, що ледь яблуком не вдавився, яке жував. Тоді як відкашлявся, кинувся однокласникам наярювати по мобілці — радістю ділився й домовлявся йти грати у футбол, — розповідає у середу зранку жінка у полтавській маршрутці сусідці по сидінню.

Заняття в усіх школах Полтави призупинили на 10 днів — з 8 по 19 грудня.

— За даними міської санітарно-епідеміологічної служби, захворюваність серед школярів удвічі вища за епідеміологічний поріг і на 6 грудня становить 437 звернень на 10 тисяч учнів, — говорить мер Олександр Мамай, 42 роки. — У дитсадках ситуація більш стабільна.

Через карантин зимові канікули розпочнуться пізніше й будуть коротшими на чотири дні — із 31 грудня по 9 січня.

Перевищення епідпорогу також спостерігають у 22 районах Полтавської області. Найвищий рівень захворюваності в Оржицькому, Диканському, Решетилівському, Лохвицькому та Хорольському районах.

Зараз ви читаєте новину «Через карантин скоротять зимові канікули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі