четвер, 11 грудня 2008 14:16

Через фінансову кризу у ворожок побільшало клієнтів

Через фінансову кризу у ворожок побільшало клієнтів

У ворожок, віщунів, астрологів побільшало клієнтів. Це через фінансову кризу — людей цікавить ситуація на роботі, здоров"я та емоційний стан. Звертаються із проблемами в родині, із друзями.

Із листопада цього року фах ворожок та астрологів внесено до державного класифікатора професій. Відтепер вони можуть легально займатися передбаченням долі, сплачувати податки й мати відповідний запис у трудовій книжці.

Про ворожку в Полтаві дізналася через знайомих. Вирішила сходити до неї й перевірити її вміння.

Телефоную. Слухавку бере ворожка.

— Мені ваш телефон дала подруга. Можна прийти? — запитую. Не кажу, що я журналістка.

— Можна. Візьміть хлібину та дешеву серветку. Хліб беріть не дорогий, — навчає жінка. — До хати треба йти із чистими помислами. От хліб — то найсвятіше.

— А скільки коштують ваші послуги? — перебиваю її.

— Я вам що, на трасі стою, — обурюється. — Це ж не моркви кілограм купити. Я ціну не називаю. Якщо людина хвора та грошей немає, я й так допоможу.

Ворожить у власній квартирі. Прийом проводить у коридорі. Там невеличкий стіл. На ньому дві колоди гральних карт.

Жінка викладає на стіл карти малюнком донизу. Закладає їх одна за одну в шаховому порядку.

— Дайте праву руку, — каже тихо. — У жінок доля написана на правій руці. Там можна побачити матку, інші органи. У чоловіків — на лівій. Якщо руки немає, можна дивитися майбутнє по ступні ноги.

Простягаю руку долонею догори.

— Хіба так руку дають? Треба, щоб був захист. На долоні доля людини, — каже сердито. — Навіть дітки руку в кулачок збирають.

Якщо руки немає, можна дивитися майбутнє по ступні ноги

Розповідає про проблеми зі здоров"ям. Угадує всі дитячі травми, хвороби.

— Із газетами працюєш, багато перед комп"ютером сидиш, — каже, дивлячись в очі.

Зніяковіло хитаю головою.

Розказавши про здоров"я, перевертає карти. Починає розповідати про особисте життя. Тут також угадує практично все.

— А ви не місцева, навіть не з Полтавської області, — хитає головою.

Розповідає майже про всі події з минулого.

Дістаю з кишені 20 грн.

— Клади просто на стіл, — каже, не дивлячись на купюру.

До дверей не проводжає.

— Із 19 січня почнеться новий цикл. Зможу побачити нові повороти в житті, — каже услід.

У засобах масової інформації полтавські ворожки себе не рекламують. Про них дізнаються переважно від знайомих. Найпоширеніший вид передбачень — гадання на гральних картах. Ті, хто ворожить на картах таро, роблять астрологічні прогнози — зустрічаються рідше.

Крім передбачення майбутнього, пропонують також зняття порчі, позбавлення вінця безшлюбності, повернення коханої людини, зняття родового прокляття, замовляння на успіх у роботі, сімейних стосунках.

Ворожбити говорять, дар провидця передається від бабусі до онуків, минаючи дітей. У тих здібності значно менші.

Провидцями чи цілителями стають, перенісши важку хворобу, клінічну смерть. Іноді провидець може сам вирішити, кому передати свій дар. Це не обов"язково повинен бути кровний родич.

У ворожок та чаклунів є певний кодекс честі. Вони не працюють із тими, хто їм неприємний, бо можуть так ще більше нашкодити людині. Не сповіщають про близьку смерть людини, когось із родичів. Між чаклунами немає білих та чорних магів. Усе залежить від завдання, яке поставлено.

— Пішла до однієї ворожки, щоб на майбутнє погадати, — розповідає 23-річна полтавка Олена. — Наприкінці гадання звернула увагу, що в неї на руці жили сплетені в кільце. Запитала, що це значить. Ворожка сказала, що цей знак був у її матері та бабусі. Від них перейшов дар передбачення. Жінка розповіла, що навчитися ворожити можна. Але сила та справжній дар передбачення передаються лише у спадок.

За місяць гадалка може заробити до 15 тисяч гривень

Середня вартість сеансу у ворожки в Полтаві — 50 грн. За день вона приймає в середньому п"ять людей. На тиждень працює п"ять днів — у суботу й неділю більшість гадалок не приймають відвідувачів. У підсумку виходить, що середній місячний заробіток — 5 тис. грн.

Мінімальна вартість прийому — 10 грн. Максимум, який просять, — 150 грн. Переважно такі розцінки в тих, хто їздить Україною. Відповідно такі ворожки заробляють до 15 тис. грн на місяць. Часто під час сеансу додатково пропонують придбати амулети, обереги.

Зараз ви читаєте новину «Через фінансову кризу у ворожок побільшало клієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі