пʼятниця, 04 травня 2007 07:08

Брикет із лушпиння дає більше тепла, ніж дрова

На території колишнього автопарку райспоживспілки у місті Зінькові розпочався монтаж обладнання дніпропетровського підприємства "Укрбіопаливо", що виготовлятиме паливні гранули та брикети. Перш черга підприємства розпочне роботу в червні–липні цього року.

Сировиною для виготовлення такого палива будуть відходи переробки деревини та зернових і кормових культур — солома, лушпиння.

— Одна тонна брикету із лушпиння соняшнику коштує півтори тисячі гривень. Вологість становить не більше 8,1 відсотка, теплота згорання досягає п"яти тисяч калорій на кілограм, — каже Павло Ганзелинський з "Укрбіопалива".

Гранули та брикети можна використовувати в печах, опалювальних та водонагрівальних котлах, пристосованих під цей вид палива. Термін придатності гранул та брикетів необмежений. Це екологічно чистий продукт, бо при його виробництві не використовують ніяких добавок. Гранули й брикети горять півгодини, тліють ще 40 хв. Дають більше тепла за звичайні дрова. Їх теплотворність порівнюють із кам"яним вугіллям. На підприємство візьмуть 30–40 робітників.

Зараз ви читаєте новину «Брикет із лушпиння дає більше тепла, ніж дрова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі