четвер, 28 січня 2010 17:54

Браконьєри застрелили дикого кабана у вольєрі

Молодіжна компанія із села Попівка на Миргородщині вирішила насмажити шашликів із дичини. Уполювала дикого кабана у вольєрі мисливського угіддя Попівське. Єгері держлісгоспу спіймали браконьєрів, коли ті розбирали тушу забитої тварини.

У селі розповідають, що четверо місцевих, найстаршому 25 років, із дівчатами вийшли на полювання зранку. Півдня проходили, але підстрелити нікого не змогли.

— Хлопці поверталися до села і надумали підстрелити кабана у вольєрі лісгоспу, — говорить 30-річний Володимир Неїжко з Миргородського міськрайвідділу міліції. — Великого не брали, бо не змогли би перекинути через паркан. Край села був покинутий будинок. Вони кабана туди й віднесли.

Працівники лісової охорони почули чотири постріли з боку вольєра. За слідами вийшли на браконьєрів.

— Ті горе-мисливці опору не чинили, — переказує інженер охорони лісу 31-річний Сергій Виборний. — Повели їх у сільраду і зразу склали протокол. Хлопці заплатили штраф — 1360 гривень та відшкодували збитки в сумі 10 тисяч гривень. У них вилучили три рушниці.

Місцеві кажуть, коли порушників привели до сільради, за ними прийшли і дівчата з компанії. Вони чекали на шашлик, а потім подалися шукати хлопців. Подумали, що ті знайшли інших дівчат.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри застрелили дикого кабана у вольєрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі