середа, 14 травня 2008 17:11

Біля Шевченка сорок днів читатимуть вірші

Полтавські письменники, студенти та представники обласного товариства політв"язнів та репресованих 19, 20 і 21 травня  їздитимуть по області й читатимуть біля пам"ятників Тарасові Шевченку його вірші.

— Хочемо взяти з собою священика, щоб він провів невеличку панахиду, — розповідає голова обласного товариства політв"язнів і репресованих Володимир Степанюк, 53 роки. — Побуваємо в Диканьці, Кобеляках, Гадячі.

Товариство започаткувало акцію "Сорок днів із пророком. З любов"ю в серці". Із 13 квітня щодня із 14.00 до 15.00 біля пам"ятника Шевченкові в обласному центрі декламують поезію. Завершиться акція 22 травня.

— Саме 22 травня Тараса Шевченка перепоховали в Каневі. Сорок днів — це міфічно. Мойсей сорок днів водив людей по пустелі, — продовжує Степанюк. — Хочемо звернутися до президента та Міністерства освіти, щоб акцію зробили щорічною. Ми не так часто згадуємо про Шевченка. Він дійсно був пророком. Все, що написав, справдилося.

Читати вірші біля пам"ятника приходять учні Полтавських шкіл NN7, 8 і 13, Нижньомлинської середньої школи Полтавського району, студенти нафтогазового, м"ясо-молочного технікумів, педуніверситету, аграрної академії та університету споживчої кооперації.

— Усіх учасників реєструємо в журналі, — зауважує. — На двадцять днів прийшло 426 чоловік. Із них 218 читали твори Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Біля Шевченка сорок днів читатимуть вірші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі