четвер, 24 березня 2011 17:05

Біля лікарні тхне каналізацією

— Днями їхала на Огнівку через першу лікарню. Коли проїхали дамбу між ставками, кілька десятків метрів добряче тхнуло каналізацією, чути було навіть у машині. Торік там був прорив колектора. Зауважила, що на цій ділянці дороги постійно чути сморід.

Ірина Савченко, 30 років, Полтава

— Торік там справді cтася порив. Колектор відновили, ближче до пологового будинку й лікарні восени зробили каналізаційний колодязь. Він не ущільнений, запах може йти звідти, — говорить заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста Анатолій Черненький. — Місць, де тхне каналізацією, у Полтаві чимало. Усе через зношеність інженерних мереж. У неділю на перехресті Монастирської і Козака утворився провал до 10 метрів. Із колектора витікала вода, яка підмила землю. Щоб відновити мережі, потрібні колосальні суми грошей, їх немає. Латається, що можливо. Людям треба зрозуміти ситуацію. Воду постачають, стоки відкачують.

Працівники "Полтававодоканалу" виявили один відкритий колодязь, який герметично закрили целофаном, і другий — зруйнований. Його обіцяють відремонтувати і накрити плитою.

— Там же мусорка, а не ставок, — каже Іван Мистюк, начальник служби водовідведення підприємства. — Місцеві скидають усе, що попало. Взяли проби води, виливу стоків у ставок немає.

Зараз ви читаєте новину «Біля лікарні тхне каналізацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі