понеділок, 14 липня 2008 18:05

Білу альтанку будуть освітлювати

До Дня міста Білу альтанку в обласному центрі освітлюватимуть різними кольорами. Їх зміною керуватиме комп"ютер зі спеціальною програмою. Послідовність чергування відтінків та швидкість може змінюватися і задаватиметься оператором. Програмою передбачено 256 тис. різновидів кольорів.

— Освітлюватися архітектурна пам"ятка буде за графіком, — розповідає Віктор Кикоть із прес-служби міської ради. — Можливо, не щодня або не всю ніч. Достеменно поки що не відомо. Зараз головне — зробити це освітлення.

Система розроблялася у французькому місті Ліон.

— Воно здійснюватиметься за допомогою найсучасніших світлодіодних лінійних ламп, які вп"ятеро економніші за звичайні, — продовжує Кикоть. — Вартість робіт — близько 500 тисяч гривень. Кошти — спонсорські.

У рамках програми "Світле місто" забезпечили світлом фасади кількох історичних та архітектурних пам"яток. Поміж них будинки ансамблю Круглої площі, Хрестовоздвиженський монастир. Минулої суботи запрацювало освітлення дзвіниці Успенського собору на Соборному майдані.

Зараз ви читаєте новину «Білу альтанку будуть освітлювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі