вівторок, 30 жовтня 2007 07:03

Бензин дорожчає щодня

Із 14 жовтня на автозаправках Полтавської області подорожчали всі види пального. Найбільше зросли ціни на дизпаливо та бензин А-76.

— Мафіозні клани за щот селян наживаються, — хитає головою водій "Москвича-Комбі" 58-річний Олексій Павленко з села Малий Кобелячок Новосанжарського району.

Чоловік купує 92-й бензин на автозаправці "ТНК" у Полтаві. Каже, тиждень тому пальне коштувало 4,15 грн. Подорожчало на 20 коп. Ціна на 95-й бензин підскочила з 4,5 до 4,7 грн. Дизпаливо коштувало 4,14 грн, зараз — 4,6 грн.

В обласній інспекції з контролю за цінами вважають, що подорожчання пального пов"язане з піком сільськогосподарських робіт.

— Усе залежить від закупівельних цін на нафтопродукти, — пояснює начальник інспекції Григорій Діденко, 59 років. — На Полтавщині постачальники нафтопродуктів із-за меж області. Місцеві реалізатори ставлять торгівельні надбавки, які не перевищують 10 відсотків.

Інспекція здійснює щоденний моніторинг цін у області та надає інформацію органам влади та Мінекономіки.

— Янукович домовився за ціни, а прийде нова влада — і бензин дорожчає, — зауважує оператор АЗС N8 Полтавського філіалу "Татнефть-Укрнефтепродукт" 34-річний Олександр Коптєв.

Зараз ви читаєте новину «Бензин дорожчає щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі