четвер, 14 жовтня 2010 16:05

Агрофірма спалила лісосмугу із зайцями

Приватна агрофірма "Агроінвест", що у Великобагачанському районі, випалила близько 5 тис. га землі із деревами, кущами та травою. Погоріли зайці, перепели, інша живність.

Між Степанівкою та Багачкою Першою є озеро площею 18 га. Навколо нього — прибережна захисна смуга завширшки 50 м. Із кукурудзинням горіло все, що було на шляху вогню.

— Для паління стерні на своїх полях в "Агроінвесті" наймають підлітків або п'яниць, — розповідає Василь Дзюбенко, єгер Великобагачанського мисливсько-рибальського госпрозрахункового господарства. — Балакав із керуючим. Відповідь одна: палили і будемо палити.

Екологи кажуть, господарство не реагує на приписи, зауваження та штрафи.

— Випалюють, а потім скаржаться, що врожаї впали. А звідки ж їм узятися, коли всю органіку пустили за вітром, — пояснює Григорій Корж, природоохоронець із Миргорода.

В "Агроінвесті" запевняють, на полях нічого не палили й не палять. Органічні рештки, що залишаються після збирання врожаю, пресують у тюки.

Місцеві ж стверджують, що поля агрофірми горять регулярно.

Зараз ви читаєте новину «Агрофірма спалила лісосмугу із зайцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі