пʼятниця, 11 травня 2007 07:14

Афганця Дениса Куделю призначили настоятелем храму

Цього року громада Української православної церкви Київського патріархату почне будувати собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна в Кременчуці. Стоятиме храм за алеєю афганців у мікрорайоні Молодіжному.

— Велика кількість наших парафіян живе в мікрорайоні, — розповідає настоятель діючого Миколаївського собору в Кременчуці Володимир Макогон, 42 роки. — До нашої церкви їм далеко їздити. Вони хочуть, аби й там була Українська православна церква Київського патріархату. Там є церква, але вона Московського патріархату.

Настоятелем нового храму призначили отця Дениса Куделю. Колись він служив в провінції Баграм, що в Афганістані. Отець буде опікуватися ветеранами афганської війни.

— Три роки нам потрібно було для отримання технічної документації на будівництво, — продовжує Володимир Макогон. — Фінансуватиме його приватна особа на ім"я Костянтин. Він наш парафіянин.

Проект майбутнього храму на стадії розробки. Отця Куделю можна розшукати в Миколаївському соборі на вулиці 29-го Вересня.

Зараз ви читаєте новину «Афганця Дениса Куделю призначили настоятелем храму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі