середа, 13 лютого 2008 17:09

Яценки прожили в шлюбі 60 років

Минулої неділі справили сороковини по 85-річних Тетяні та Михайлові Яценках із села Черевки Миргородського району. У шлюбі вони прожили 60 років. Від цукрового діабету 6 січня померла жінка, а 17-го від астми — чоловік.

— Батько завжди казав: "Тетяно, якщо ти вмреш перша, я за тобою одразу піду", — розповідає старший син Іван, 59 років. — Коли мами не стало, засумував. Як на столі лежала мертва, поцілував її у лоба й попросив вибачення за образи.

Яценки народилися й виросли в Черевках. Під час Великої Вітчизняної окремо одне від одного потрапили до Німеччини.

— Мати в людей працювала, а батько на заводі. Він у Германії одружився з іншою нашою односельчанкою Галиною Кирилівною. Там і хлопчика Гришу придбали. Коли в Черевки вернулися, з"явилася донька Валя. Але пізніше розійшлися, — веде далі Іван.

Після війни Михайло Яценко відслужив в армії. 1947 року одружився з Тетяною. Народили трьох дітей. Іван живе в селі Бакумівка, на два роки молодша Любов — у Полтаві. Наймолодша Катерина померла сім років тому від хвороби печінки. Старші діти Михайла Родіоновича теж померли.

— Усе життя батьки в одному колгоспі пропрацювали. Тато деякий час робив бригадиром, мати — ланковою, — каже Іван. — Із першою жінкою батька ніколи не сварилися. Із її дітьми дружили.

Зараз ви читаєте новину «Яценки прожили в шлюбі 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі