вівторок, 16 вересня 2008 19:54

30 байкарів виступили на батьківщині Глібова

Автор: фото: Микола Ванжа
  На ”Святі веселої мудрості” у селі Веселий Поділ на Семенівщині Дмитро Панченко, переодягнений в байкаря Леоніда Глібова. Він тримає малого відвідувача гуморини
На ”Святі веселої мудрості” у селі Веселий Поділ на Семенівщині Дмитро Панченко, переодягнений в байкаря Леоніда Глібова. Він тримає малого відвідувача гуморини

У суботу 18-й рік поспіль на батьківщині байкаря Леоніда Глібова в селі Веселий Поділ Семенівського району відбулося "Свято веселої мудрості". На нього з"їхалися місцеві гумористи та з Чорнух, Машівки, Кременчуцького, Полтавського, Хорольського, Миргородського районів.

На майданчику біля 300-літнього дуба проходить олімпіада читців-гумористів. Півколом на лавках та стільцях сидять глядачі. Байкарів зібралося майже 30. Серед учасників переважно чоловіки. На сцену виходить Раїса Погребняк із села Богданівка Семенівського району. Читає власну гумореску про чоловіка, в якого іноземці запитали про його хобі. Той подумав, що його розпитують про статевий орган. Глядачі голосно сміються та аплодують.

— Браво, — голосно кричить жінка в хустці.

За умовами конкурсу треба прочитати байку Глібова. Також на вибір гумореску чи байку іншого автора. Переможців визначає журі на чолі з Аллою Бутко, заступником директора обласного Центру народної творчості.

Наймолодша учасниця 12-річна Ліза Федоренко з Семенівки здобула перше місце. Другою стала Раїса Погребняк. Третє місце присудили учню 3-го класу навчально-виробничого комплексу N1 Віталієві Тараненку.

На майдані перед обома сценами дві місцеві жінки продають по 2 грн святкову лотерею. Тут же торгують продуктами, одягом, шкільним приладдям.

17-річний семенівчанин Дмитро Панченко на святі грає роль Глібова. Зі сцени розповідає про життя байкаря. Читає його твори. Хлопець одягнутий у чорне пальто, на скроні прикріплені бакенбарди. Дмитро виконує роль Глібова кілька років поспіль. Він ходить між глядачами. Грається з дітьми.

Наприкінці розігрують лотерею. З призів — кавуни, гусаки, мішки з зерном.

Найчастіше в лотереї виграють діти.

Зараз ви читаєте новину «30 байкарів виступили на батьківщині Глібова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі