четвер, 17 вересня 2009 12:59

Зовнішнє оцінювання 2010 року розпочнеться на місяць пізніше

Зовнішнє оцінювання 2010 року розпочнеться на місяць пізніше
Зовнішнє незалежне оцінювання 2010 року розпочнеться 14 червня тестуванням з української мови і літератури, а закінчиться 5 липня тестом з географії.

Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки, повідомили в Інформаційному центрі незалежного оцінювання.

Реєстрація охочих стати студентами розпочнеться вже 15 грудня цього року і завершиться 2 квітня 2010.

Як і торік, тестування пройдуть з тих самих 8 загальноосвітніх предметів, серед яких кожен учасник зможе обирати до п"яти. Українська мова і література стане предметом тестування 14, 15 та 16 червня, іноземна мова - 18 червня, математику майбутні абітурієнти складатимуть 21-го та 22-го числа, а історію України – 24-го. Наступного дня відбудеться тестування з фізики, 29 червня випускники оцінюватимуть свої знання з хімії. Нарешті, 1-го та 5-го липня відбудуться завершальні тестування – з біології та географії.

В інформцентрі відзначають, що обов"язкове для усіх абітурієнтів тестування з української мови та літератури проходитиме протягом трьох днів, а не одного, як це було у 2008-2009 рр. Водночас для проведення тестування з іноземної мови Українському центру оцінювання якості освіти відведено лише один день, а не два, як це було цьогоріч.

До 25 липня 2010 результати ЗНО-2010 будуть оголошені, а ще за 5 днів УЦОЯО має надіслати сертифікати з результатами усім його учасникам. Учасники, незгодні з результатами, матимуть наступного року лише 3 дні для подання відповідних апеляцій.

Раніше Міносвіти своїм наказом визначило й інші відмінності зовнішнього оцінювання 2010 року від попередніх років. Зокрема, сесія ЗНО пройде по завершенні державної підсумкової атестації, тобто результати тестування жодним чином не впливатимуть на оцінки в атестаті випускників.

Також відтепер для абітурієнтів стає обов"язковим проходження двох тестувань – з української мови та літератури (для всіх) та з математики або історії України (на вибір, залежно від профілю обраної спеціальності).

Також, як і планувалося, починаючи з 2010 року всі учасники оцінювання отримуватимуть зошити із завданнями лише українською мовою. Однак для охочих будуть надані спеціальні словники головних термінів з того чи іншого предмету мовами національних меншин, підготовлені фахівцями Українського центру оцінювання якості освіти.

Як повідомлялося, 2009 року сесія незалежного тестування тривала в період з 6 травня до 5 червня, участь у ній взяли понад 430 тис. учасників, які разом склали 1 млн.121 тис.153 тестів, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Зовнішнє оцінювання 2010 року розпочнеться на місяць пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути