четвер, 06 грудня 2018 17:15

З'явилися нові подробиці підготовки Об'єднавчого собору

З'явилися нові подробиці підготовки Об'єднавчого собору
Буде незалежна помісна церква без обмежень, кажуть в АП. Фото: УНІАН

Об'єднавчий собор може тривати від кількох годин до кількох діб, але є сподівання на "оптимістичний сценарій". Про це йшлося на брифінгу заступника голови Адміністрації президента Ростислава Павленка.

"Є оптимістичний сценарій і я дуже сподіваюся саме на нього. Це залежить від архієреїв у ті дні, які залишилися (до собору 15 грудня - ред.)", - сказав посадовець, пише "Українська правда"

На Соборі мають ухвалити статут єдиної церкви в Україні та обрати предстоятеля, якому і вручать томос.

Представники церков готують свої пропозиції, які ляжуть в основу статуту автокефальної церкви.

"Головне - домовитися про незалежну автокефальну церкву без обмежень і компромісів, без залежності, включно зі Вселенським патріархом. Архієреї представлять тексти до статуту, пропозиції будуть сформульовані та спрямовані на те, щоб вони вплелися в тіло томосу", - розповів Павленко.

Наразі на представників українських церков чекають насичені дні та результат буде на Соборі, сказав заступник голови АП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет не буде балотуватися на голову помісної церкви - джерело

Президент Петро Порошенко повідомив дату проведення Об'єднавчого собору в Україні.

Порошенко після Об'єднавчого собору планує разом із обраним предстоятелем Української православної церкви вирушити до Стамбула на церемонію вручення томосу. А голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував зробити Софійський собор головним храмом церкви.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові подробиці підготовки Об'єднавчого собору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі