пʼятниця, 16 серпня 2019 14:15

З'явилась інформація про потерпілого у справі Гримчака

З'явилась інформація про потерпілого у справі Гримчака
У справі потерпілим проходить підприємець Максим Святненко. Фото: УНІАН

У справі заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака потерпілим проходить підприємець Максим Святненко.

Він є співвласником фірми "ЮрЖитло", повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

Святненко брав участь у конкурсі на посаду в Національному антикорупційному бюро України. Претендував на місце начальника відділу з роботи зі свідками та заявниками.

Раніше Святненко був заявником у справі проти судді Подільського суду Києва Тетяни Войтенко. Її підозрювали у хабарі $10 тис. за вплив на суддю. Справу розслідувало НАБУ. Войтенко відсторонили від посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові подробиці справи Гримчака

Її адвокат з'ясував, що за 1,5 місяці до відкриття провадження Святненко телефонував із території, де розташована СБУ. Біля 100 з'єднань зафіксували станції на цій території.

Адвокат Войтенко отримав цю інформацію для доведення провокації злочину і спілкування чоловіка з правоохоронцями поза розслідуванням.

Святненко є заявником у справі судді Баришівського суду Київської області Олександра Лисюка. У вересні 2017-го йому, за версією слідства, передали $2,5 тис.

Юрія Гримчака та його помічника викрили на хабарі понад $1,1 млн. Обоє нібито вимагали від підприємця гроші за вплив на суди та чиновників Мінкультури для прийняття потрібних рішень.

Адвокат Тетяна Матяш заявила, що гроші, вилучені та оприлюднені правоохоронцями ніби як хабар були не справжні, а сувенірні.

Зараз ви читаєте новину «З'явилась інформація про потерпілого у справі Гримчака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі