четвер, 15 серпня 2019 15:47

Справа Гримчака: Адвокат каже, що хабар був блискучим сувеніром

Справа Гримчака: Адвокат каже, що хабар був блискучим сувеніром
Долари хабара показало на фото НАБУ. Фото: @nabu.gov.ua

Гроші, оприлюднені правоохоронцями, ніби хабар заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку і нібито його помічнику - не справжні, а сувенірні. Про це заявила адвокат Тетяна Матяш журналістам у четвер.

"Я не знаю, де фіксація (факту передачі грошей. - Gazeta.ua). Але під час затримання, відповідно до повідомлень правоохоронних органів, гроші мали бути у Ігоря Овдієнка, його нібито помічника Гримчака затримували з грошима. Однак у протоколі затримання зазначається, що в нього при собі було 550 доларів і 10 тисяч гривень. Ще пенсійне посвідчення, оскільки він ніякий не помічник, і ще водійські права", - сказала адвокат.

На запитання журналіста про гроші на фотографіях Матяш відповіла:

"Я не знаю, де ці фотографії робилися. Вони робилися без нашої участі. У пакеті, що знайшли, лежали як календарики, сувенірні такі гроші. Не справжні гроші. Їх неможливо поплутати зі справжніми грошима. Вони іншого кольору, форми, блищать. На 50-доларових купюрах прямо зазначено, що це сувенір".

- Тобто всі гроші, що на фотографіях, це сувенірні гроші?

- Іграшкові чи сувенірні. Я їх назвала календариками.

Також, за її словами, заступник міністра "зранку був доставлений до ІТТ (ізолятор тимчасового тримання. - Gazeta.ua)".

"Десь на четверту дня нам призначали зустріч", - розповіла Матяш.

Адвокат заявила, що жодному фігуранту справи не вручено підозри.

Матяш представилася захисником Ігоря Овдієнка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінкульті відхрестилися від Гримчака

Юрія Гримчака та його помічника викрили на хабарі у понад $1,1 млн. Обоє нібито вимагали від підприємця гроші за вплив на суди та чиновників Мінкультури для прийняття потрібних рішень.

Зараз ви читаєте новину «Справа Гримчака: Адвокат каже, що хабар був блискучим сувеніром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі