пʼятниця, 16 серпня 2019 11:27

З'явилися нові подробиці справи Гримчака

З'явилися нові подробиці справи Гримчака
Юрія Гримчака можуть судити у Чернігові. Фото: УНІАН

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та Ігоря Овдієнка можуть судити у Чернігові. Про це журналістам заявила адвокат обох Тетяна Матяш у п'ятницю.

"Попередньо, це буде Деснянський суд Чернігова. Змінили підслідність для того, щоб отримувати ухвали чернігівського суду на обшуки. Передали справу на розгляд СБУ Чернігівської області, яка знаходиться у Деснянської районі Чернігова.

За вимогами КПК, клопотання розглядає слідчий за місцем знаходження слідчого органу. Фактично справу веде Генеральна прокуратура", - розповіла вона.

"Не впевнена, що якщо буде довго вручатися клопотання, сьогодні встигнемо обрати запобіжний захід. Якщо це буде, то ближче до вечора. Особливо, якщо це в Чернігові. За процедурою необхідно не тільки вручити підозру підозрюваному, але і відвезти, подати до суду це клопотання. Після того суд розподіляє між суддями. Суддя отримає матеріали і тільки тоді призначить до розгляду справу", - додала адвокат.

Матяш додала, що запобіжний захід можуть розглянути не раніше 17-18.00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ не заперечили, що купюри для заступника міністра були несправжні

Юрія Гримчака та його помічника викрили на хабарі понад $1,1 млн. Обоє нібито вимагали від підприємця гроші за вплив на суди та чиновників Мінкультури для прийняття потрібних рішень.

Адвокат Тетяна Матяш заявила, що гроші, вилучені та оприлюднені правоохоронцями ніби як хабар були не справжні, а сувенірні.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові подробиці справи Гримчака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі