понеділок, 19 жовтня 2020 09:51

Журналісти New York Post відмовилися від авторства статті про сина Байдена - NYT

Журналісти New York Post відмовилися від авторства статті про сина Байдена - NYT
Автор статті, Брюс Голдінг, відмовився підписуватися своїм іменем через сумніви у надійності матеріалу. Фото: Reuters

Журналісти газети New York Post, вказані авторами статті про Гантера Байдена, не мали значної ролі в її написанні. Співавторка статті, яка нібито довела зв'язок кандидата в президенти США Джо Байдена з українськими бізнесменами, вже після публікації дізналася, що її призначили автором.

Автор статті, Брюс Голдінг, відмовився підписуватися своїм іменем через сумніви у надійності матеріалу, повідомляє The New York Times із посиланням на власні джерела.

Як мінімум ще один журналіст New York Post відмовився від пропозиції редакторів.

У статті від 14 жовтня стверджувалося, що син Байдена знайомив батька, який тоді ще обіймав посаду віцепрезидента США, із українськими бізнесменами - зокрема, з Вадимом Пожарським. Стаття ґрунтувалася на копіях електронних листів, нібито отриманих із залишеного Байденом ноутбука. У статті фігурували два джерела, обидва з яких раніше працювали з нинішнім президентом США Дональдом Трампом - його колишній радник Стів Беннон і колишній адвокат Руді Джуліані.

Джуліані сказав The New York Times, що передав копії листів New York Post, тому що інші видання "спробували б спростувати їх ще до того, як опублікують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден назвав пріоритети у відносинах з Україною

Соціальні мережі Facebook і Twitter обмежили поширення статті New York Post, в якій було опубліковано листування сина кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена, пов'язана з його роботою в українській компанії Burisma.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти New York Post відмовилися від авторства статті про сина Байдена - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі