понеділок, 24 жовтня 2011 22:55

Зона вільної торгівлі з країнами СНД не запрацює - Огризко

Зона вільної торгівлі з країнами СНД не запрацює - Огризко

Угода про зону вільної торгівлі в рамках Союзу незалежних держав ніколи не запрацює.

Таку думку озвучив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко в ефірі телеканалу ТВі, пише Українська правда.

"Я не вірю, що ця угода з СНД колись реально почне працювати. Тому що зона вільної торгівлі означає вільний обмін товарами, людьми, капіталами, якщо зона вільної торгівлі починається з виключень і обмежень, то вона вже не є вільною", - заявив Огризко.

"Це знову політичний проект, який потрібен керівникам Російської Федерації для того, щоб напередодні відповідних кампаній виборчих знову проголосити ідею збирання тепер вже пострадянських земель в одну нову велику імперію", - вважає екс-міністр.

Він висловив переконання, що угоди про зону вільної торгівлі з СНГ і Європейським Союзом "обидві на базі СОТ, то тут у нас особливих проблем немає".

"Росія просто не піде на те, щоб торгувати з країнами пострадянського простору на чесній основі", - додав Огризко.

Нагадаємо, 18 жовтня Україна підписала "Договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД".

За словами прем'єра України Миколи Азарова, підписана угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД, як і створення зони вільної торгівлі з ЄС у перспективі, є частиною єдиного плану відкриття зовнішніх ринків для України.

Зараз ви читаєте новину «Зона вільної торгівлі з країнами СНД не запрацює - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі