пʼятниця, 21 квітня 2017 12:08

Золотарьов розповів про патріотичну франшизу і корисних патріотів Путіна

Золотарьов розповів про патріотичну франшизу і корисних патріотів Путіна
Політолог, керівник аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов каже, що мета позову України до РФ в Гаазі не досягнута

Рішення Міжнародного суду ООН у Гаазі за позовом України до РФ цілком прогнозоване. Більше того, суд ще раз підтвердив: Україна, як і РФ, повинна виконувати Мінські угоди - і ніяк інакше.

Про це в ефірі NewsOne заявив політолог, керівник аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

За словами політолога, після рішення суду у нас все перевернулося.

"Нам півроку розповідали про те, що "план Медведчука" - це тотальна "зрада", це робота на агресора. А виявляється, "план Медведчука", по суті, - це виконання політичних пунктів Мінських угод. Учорашній суд ООН, що він уклав? Росія і Україна повинні виконати Мінські угоди. Європейці, на яких ми молилися, врешті-решт, вказують - виконуйте Мінські угоди", - акцентував Золотарьов.

На думку експерта, в Україні традиційно ті, кого називають "агентами Кремля" і шельмують, як Медведчука, подають цілком раціональні пропозиції.

І навпаки - ті, хто купив собі патріотичну франшизу, роблять такі речі, що їх можна називати корисними патріотами пана Путіна", - вважає керівник "Третього сектора".

Що стосується самого позову, то, на думку Золотарьова, його мета не досягнута. І такий результат був цілком прогнозованим, враховуючи політизованість підходу до судового процесу.

"Безумовно, мету цього позову досягнуто. Але є така солодка цукерка - рішення по Меджлісу - але воно не применшує того, що фактично Україна не отримала того, на що розраховувала. І це було прогнозовано, оскільки юристи попереджали, що зайва політизованість і доволі халтурний підхід до формування доказової бази, до юридичної аргументації обернеться тим, що ми отримаємо від воріт поворот. Що, власне кажучи, і сталося в Гаазі", - вважає політолог.

Зараз ви читаєте новину «Золотарьов розповів про патріотичну франшизу і корисних патріотів Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі