неділя, 12 січня 2020 21:36

Знову без України: Макрон і Путін обговорили ситуацію на Донбасі

Знову без України: Макрон і Путін обговорили ситуацію на Донбасі
Путін і Макрон обговорили Україну. Фото: РБК

Президент РФ Володимир Путін телефоном переговорив із президентом Франції Еммануелем Макроном про ситуацію в Україні та загострення на Близькому Сході.

Путін учергове назвав війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом", учергове не визнаючи, що саме Росія напала на Україну та всіляко підтримує бойовиків, інформує ТСН.

"Докладно розглянута лівійська проблематика. У контексті російсько-турецьких домовленостей, досягнутих 8 січня в Стамбулі, наголошено на важливості дотримання обома сторонами конфлікту оголошеного від 12 січня режиму припинення вогню. Підтверджено готовність сприяти політико-дипломатичного врегулювання кризи. Висловлено намір всіляко сприяти успішному проведенню запланованій у Берліні міжнародній конференції щодо Лівії", - повідомила пресслужба Кремля.

Також Путін і Макрон обсудили ситуацію в Ірані.

"У зв'язку з напруженою ситуацією навколо Ірану президенти Росії та Франції відзначили необхідність прояву усіма сторонами стриманості та висловилися на користь продовження зусиль, спрямованих на збереження Спільного всеосяжного плану дій", - говориться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці хотіли сильної руки Лукашенка, але не Путіна – Бекешкіна про вибори

Нагадаємо, 11 січня Путін говорив про Україну разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Зараз ви читаєте новину «Знову без України: Макрон і Путін обговорили ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі