середа, 15 січня 2020 10:02

Зміни до Конституції та азартні ігри: депутати зібралися на засідання

Зміни до Конституції та азартні ігри: депутати зібралися на засідання
15 січня. Друге засідання дев'ятої сесії Верховної Ради. ФОТО: УНІАН

Депутати Верховної Ради зібралися на засідання 15 січня.

Поіменно зареєструвалися 310 нардепів.

Спікер парламенту Дмитро Разумков закликав депутатів записатися на виступи з трибуни.

Першим вийшов депутат від "Голосу" Святослав Вакарчук. Від імені фракції він виступив проти змін до Конституції щодо децентралізації.

Вони стоять найпершими на порядку денному. Нардепи мають направити президентський законопроєкт на висновок Конституційного Суду України. Доповідатиме представник Володимира Зеленського у Конституційному Суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський направив до Ради новий законопроєкт про децентралізацію

Також розглянуть 4 альтернативних законопроєкти щодо організації та проведення азартних ігор. А саме законопроєкти авторства депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського, його колеги Олега Марусяка та ще однієї колеги за фракцією Дар'ї Володіної. Четвертий альтернативний законопроєкт – від кількох нардепів, зокрема депутатки від "Опозиційної платформи – За життя" Наталі Королевської.

На порядку денному ще законопроєкти про загальну середню освіту, забезпечення безкоштовним харчуванням дітей-переселенців, зміни щодо створення національного органу інтелектуальної власності, доповнення до закону "Про безоплатну правову допомогу" та інше.

Дивіться пряму трансляцію засідання:

15 січня – друге засідання дев'ятої сесії Верховної Ради

З 10-ї ранку депутати працюють у сесійній залі, з 16-ї – у комітетах.

Зараз ви читаєте новину «Зміни до Конституції та азартні ігри: депутати зібралися на засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі