четвер, 10 березня 2022 23:04

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ оприлюднили ультиматуми Кремля до України

ЗМІ оприлюднили ультиматуми Кремля до України
Стало відомо, які умови сподівається висунути до України Росія. Фото - bbc.com

Українські журналісти оприлюднили список вимог, які Росія прагне висунути до України, застосовуючи військову агресію. Серед них - демілітаризація та визнання Криму російським.

Про це повідомили ZN.UA з посиланням на надійні дипломатичні джерела.

За повідомленням журналістів, Росія висунула Україні 6 вимог. Перші п'ять із них, як бачиться путіну, мають бути закріплені у Конституції України.

Список вимог Росії до України:

- Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із гарантів якого готова стати Росія, яка напала на нашу країну.
- Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.
- Визнання Україною Криму російським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розкачали шиї й записують тіктоки": начальник департаменту патрульної поліції розповів, як воюють "кадирівці"

- Визнання Україною незалежності ДНР та ЛНР в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).
- "Денацифікація". Заборона діяльності ультра-націоналістичних, нацистських та неонацистських партій та громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію нацистів та неонацистів.
- "Демілітаризація України". Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав умову РФ для завершення війни в Україні. Окупант хоче, щоб Україна здалася, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу після переговорів з Лавровим.

"Лавров сказав, що всі ці питання повинні обговорюватися в іншому форматі - так званих білоруських переговорів. У подробиці він не вдавався, але сказав, що вони продовжать агресію, допоки Україна не здасться - це їхня головна вимога. Але дня нас це зовсім неприйнятно", - сказав Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ оприлюднили ультиматуми Кремля до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі