неділя, 18 червня 2023 13:57

Злочинець, якого чекає Гаага, розповідає байки про статут ООН - в ОП прокоментували маячню Путіна

Злочинець, якого чекає Гаага, розповідає байки про статут ООН - в ОП прокоментували маячню Путіна
Володимир Путін на економічному форумі у Петербурзі. Фото: сайт Кремлч

В Офісі президента України різко відреагували на зустріч очільника Кремля Володимира Путіна з африканською делегацією.

Відповідна реакція з'явилась на сторінці Twitter радника голови ОП Михайла Подоляка.

"Типове російське... шахрайство. Військовий злочинець, який перебуває в міжнародному розшуку і має ордер на арешт, скаржиться африканським лідерам, що він діє виключно в рамках Статуту ООН", - написав він.

Саме Росія є агресором та порушником Статуту ООН. Росія вдерлась в Україну, окупувала її території, вбиває, катує та депортує людей, наголосив Подоляк.

Крім того, згадуючи поразки російських окупантів, радник голови ОП також нагадав про терористичний акт росіян, які підірвали Каховську ГЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Путіну допоможе зустріч із африканськими лідерами ‒ прогноз аналітиків

"Що говорить статут ООН про демонстративні страти, катування в'язнів і показові процеси? Можливо, у МДІМВ (Московський державний інститут міжнародних відносин) викладають якусь іншу версію міжнародного права?" - додав Подоляк.

16 червня в Україну приїхали президенти Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, Південно-Африканської Республіки Сіріл Рамафоса, Республіки Сенегал Макі Салл, Республіки Замбія Хакаінде Хічілема, прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі і спеціальні представники президентів Республіки Конго Флоран Нтсіба і Республіки Уганда Рухакана Ругунда.

Під час час візиту росіяни запустили по Києву 6 ракет "Кинджал" та 6 крилатих ракет "Калібр". Усі цілі були знищені ППО. Під час атаки членам делегації довелось спускатись у бомбосховище.

Після візиту в Україні представники африканських країн відправилися у Санкт-Петербург на економічний форум, де змушені були слухати пропаганду і брехню Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Злочинець, якого чекає Гаага, розповідає байки про статут ООН - в ОП прокоментували маячню Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі