четвер, 19 січня 2023 15:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Згода є другорядним питанням" ‒ Польща зробила заяву про танки і Німеччину

"Згода є другорядним питанням" ‒ Польща зробила заяву про танки і Німеччину
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зробив заяву про допомогу Україні танками Leopard 2. Фото: канцелярія президента Польщі

Польща передасть Україні танки Leopard 2.

Не дивлячись, яким буде рішення Німеччини. Про це сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький телеканалу Polsat News.

"Згода є другорядним питанням. Або ми цю згоду отримаємо, або самі зробимо так, як треба", ‒ заявив польський прем'єр.

Моравецький сказав, що декілька країн уже домовилися про передачу танків Україні.

"Тут найголовніше, щоб німці, данці, фіни, французи та інші країни якомога швидше запропонували свої сучасні танки і важку техніку. Від цього може залежати здатність відстоювати свободу в Україні, а відтак і безпека всієї Європи", – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай 2023 стане роком перемоги" – Шарль Мішель приїхав в Україну

Рішення про передачу Україні танків є ключовим, сказав польський прем'єр.

Відповідно до різних аналізів, Росія готується до нового наступу, ймовірно, в лютому. Відтак, до цього часу Україна повинна отримати нову зброю, сказав.

"Тому для нас так важливо разом комплектувати сучасні танкові бригади в рамках діяльності країн західної Європи", – заявив Моравецький.

Leopard 2 – бойовий танк, створений у Німеччині. Має 120-міліметрову гладкоствольну гармату.

Міністр оборони США Ллойд Остін переконує свого нового німецького колегу Бориса Пісторіуса ухвалити рішення про постачання Україні танків Leopard 2, повідомила "Радіо Свобода".

"Разом із нашими партнерами ми продовжуватимемо підтримувати Україну в її боротьбі за свободу, незалежність і суверенітет. Як часто в історії – але особливо в такі часи – Німеччина та Сполучені Штати Америки стоять пліч-о-пліч", – сказав Пісторіус журналістам у Берліні перед переговорами з Остіном.

Цього тижня Велика Британія оголосила рекордну військову допомогу для України. Передадуть ескадрон танків Challenger 2, артилерію, боєприпаси.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україні передадуть танки Leopard 2 в межах міжнародної коаліції. Франція повідомила про передачу важких бронетранспортерів AMX-10 RC.

Зараз ви читаєте новину «"Згода є другорядним питанням" ‒ Польща зробила заяву про танки і Німеччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі