понеділок, 17 лютого 2020 15:38

Земля є об'єктом права власності виключно українського народу - Нестор

Земля є об'єктом права власності виключно українського народу - Нестор
Голова Київської міської партійної організації "Батьківщина" Віталій Нестор прокоментував можливе прийняття законопроекту, що передбачає продаж землі сільськогосподарського призначення

Столична команда "Батьківщини" вимагає від діючої влади проведення всеукраїнського референдуму перед прийняттям законопроекту, що передбачає продаж землі сільськогосподарського призначення. Земля, її надра є об'єктами права власності українського народу

Заявив голова Київської міської партійної організації "Батьківщина" Віталій Нестор посилаючись на Конституцію України, в ході прес-конференції, передають Українські Новини.

Політик вважає, що законопроект про запровадження земельних аукціонів прямо порушує вимоги і можливості малих і дрібних фермерів, які не мають доступу до Інтернету.

За словами політика, передбачувана можливість змінювати цільове призначення земель без згоди органів контролю та державної влади може призвести до того, що до природного і водного фондів не будуть допускатися громадяни України, які не є власниками відповідних земельних ділянок.

Саме тому було створено Національний штаб захисту рідної землі, в який входить більше 50 політичних та громадських організацій. Серед складу учасників є представники політичних партій та рухів, наукових та професійних спілок, волонтерських та ветеранських організацій. Київський осередок Штабу очолив Михайло Ковальчук.

"Ми виступаємо за продовження мораторію, ми закликаємо владу сьогодні провести референдум, запитати думку людей щодо подальшого майбутнього нашої рідної землі", - сказав Ковальчук.

У свою чергу керівник юридичного напрямку Центру захисту киян, адвокат Юрій Власенко заявив, що головне юридичне управління Верховної Ради оприлюднило свої зауваження до законопроекту №2178-10 про запуск ринку землі у другому читанні.

За його словами, управління вважає, що проект потребує суттєвого технічного та юридичної доопрацювання, оскільки він не відповідає конституційним принципам і в ньому закладено багато колізійних норм.

Наприклад, Власенко зазначив, що не відомо, що буде з землею, яка знаходиться в спільній власності подружньої пари, де один з подружжя є іноземцем, у разі розлучення.

На його думку, необхідно дати можливість громадянам України передавати в оренду земельні паї за справедливу ціну, що буде сприяти зростанню економіки.

Зараз ви читаєте новину «Земля є об'єктом права власності виключно українського народу - Нестор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі