середа, 07 лютого 2024 16:10

Зеленському довіряють 70%. Єрмаку не довіряють майже 60% - опитування

Зеленському довіряють 70%. Єрмаку не довіряють майже 60% - опитування
Президент Володимир Зеленський і керівник ОП Андрій Єрмак. Фото: Getty Images

Майже 70% українців довіряють президенту Володимиру Зеленському.

Натомість майже 60% не довіряють керівнику Офіса президента Андрію Єрмаку. Результати опитування, яке проводилось з 19 до 25 січня, опублікував Центр Разумкова.

Серед політиків, посадовців, громадських діячів, рівень довіри до яких оцінювався під час цього дослідження, найчастіше респонденти висловлювали довіру до Зеленського (69%), начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма (58%), волонтера Сергія Притули (54%) і міністра закордонних справ Дмитра Кулеби (50%).

Більшість опитаних не довіряють лідерці партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко (80,5%), колишньому позаштатному раднику Офісу президента Олексію Арестовичу (79%), колишньому співголові забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку (78%), лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку (70%), народним депутатам від партії "Слуга народу" Мар'яні Безуглій (66%) і Давиду Арахамії (58%), Єрмаку (55,5%) і голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку (50,5%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюк розповів послам G7, що зроблять в СБУ після скандалу з Bihus.Info

Частіше респонденти висловлювали довіру, ніж недовіру, до радника керівника ОП Михайла Подоляка (відповідно 44% і 32%), голови СБУ Василя Малюка (відповідно 40% і 22%), міністра оборони Рустема Умєрова (відповідно 33% і 27%) і міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка (відповідно 28% і 23%).

Частки тих, хто довіряє, і тих, хто не довіряє секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексію Данілову (відповідно 36% і 35,5%) статистично значуще не відрізняються.

Частіше висловлювали недовіру, ніж довіру, до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля (не довіряють йому 45%, довіряють 34%), мера Києва Віталія Кличка (відповідно 44% і 39%), віцепрем'єр-міністерки - міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук (відповідно 42% і 34%), нардепа від партії "Слуга народу", голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева (відповідно 33% і 20%), повідомили соціологи.

Опитування проводили методом face-to-face. Соціологи опитали дві тисячі респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Українці найбільше довіряють Збройним силам України, волонтерам і президенту, повідомляв Київський міжнародний інститут соціології.

Більшість українців підтримують вступ України до Європейського союзу та НАТО (78% та 77%), згідно результатів опитування у листопаді соціологічної групи "Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «Зеленському довіряють 70%. Єрмаку не довіряють майже 60% - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі