понеділок, 14 червня 2021 19:48

Зеленського підштовхують їздити на фронт – нардеп

Зеленського підштовхують їздити на фронт – нардеп
"Бойовий дух на фронті високий незалежно від приїзду верховного головнокомандувача", каже Андрій Шараськін. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський їздить у зону бойових дій під впливом закордонних колег та служби протоколу. Главі держави вказують, що президент воюючої країни має бувати на передовій. Таку думку Gazeta.ua висловив Андрій Шараськін, нардеп, ветеран російсько-української війни.

З квітня по червень Зеленський був на передових позиціях ЗСУ 4 рази – тричі на Донбасі та один раз відвідував адмінмежі з Кримом на Херсонщині.

"Зеленського їздити на фронт підштовхують приклади закордонних колег – депутатів країн Балтії, Польщі, представників США, послів. Йому у службі протоколу вказували, що не може президент воюючої країни не їздити хоча би час від часу на передову. А бойовий дух на фронті високий незалежно від приїзду верховного головнокомандувача", – каже Шараськін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському поставили четвірку з натяжкою за 10-бальною шкалою

Також додає: "Одна з головних проблем армії – совковість. Зеленський, який запитував "Чому ми не в НАТО?", має ставити це питання не до Байдена. НАТО – це системне управління, впорядкування, взаємодія. У військах Альянсу солдати виконують свою основну функцію – або готуються виконувати обов'язки, або безпосередньо воюють. Все інше віддане на аутсорс. Цивільні компанії займаються фарбуванням, ремонтом, обслуговуванням. У нас солдат має бути і воїном, і працювати там, куди пошлють".

І кожна ініціатива карається, додає Шараськін. "За кожним фактом відкриття вогню – розслідування. Такий стан речей не сприяє переходу до стандартів НАТО. В офісі Альянсу в Києві не можуть зрозуміти, чому реформа Збройних сил не рухається", – відзначає нардеп.

Чому закритий бюджет на закупівлі, запитує Шараськін. "Бо найбільш корумповану систему – державне оборонне замовлення – прикривають грифом "таємно". Та навіть його Міноборони не можуть розробити вчасно. Це або не розуміння пріоритетів, невідповідність посаді міністра, або – саботаж. Навмисне зниження обороноздатності. Зрештою, це і перше, і друге".

Президент Володимир Зеленський 9 червня відвідав українських воїнів на передовій. Вручив бійцям державні нагороди й подарунки, пообідав у солдатській їдальні.

Волонтер Роман Донік, заявив, що через безпекові заходи під час перебування на лінії фронту президента Зеленського, військові втратили дрона. А ще за день до приїзду Зеленського усі блокпости Нацгвардії пофарбували. У Карлівці та Селідовому поставили дівчат в новій формі й амуніції, пише волонтер. А після від'їзду президента – прибрали.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського підштовхують їздити на фронт – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі