вівторок, 24 листопада 2020 17:12

Зеленський зустрінеться з президентом Литви

Зеленський зустрінеться з президентом Литви
12 грудня цього року Україна та Литва відзначать чергову річницю встановлення дипломатичних відносин. Фото: pinterest.com

Віртуальна зустріч Володимира Зеленського та президента Литви Ґітанаса Науседи може відбутися у грудні.

Це питання заступник керівника Офіса президента України Ігор Жовква обговорив з послом Литви Вальдемарасом Сарапінасом, повідомляють у пресслужбі ОП.

"Основну увагу під час зустрічі було зосереджено на підготовці чергового засідання Ради президентів України та Литовської Республіки", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масове тестування проведуть ще дві сусідні країни

Відеозустріч президентів хочуть приурочити до річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Литвою.

"Заступник керівника Офіса президента нагадав, що 12 грудня цього року Україна та Литва відзначать чергову річницю встановлення дипломатичних відносин. З цієї нагоди було домовлено опрацювати можливість організації відеозустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Литви Гітанаса Науседи, під час якої обговорити й інші важливі завдання порядку денного українсько-литовського стратегічного партнерства", - пишуть у пресслужбі.

Під час 2-го головування Литви в Раді ЄС, яке відбудеться 2027 року, Європейський Союз може оголосити Україну кандидатом у члени ЄС. Мета ініціативи литовського експрем'єра Андрюса Кубілюса "Україна-2027" - допомогти об'єднати зусилля для допомоги Україні у виконанні реформ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрінеться з президентом Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі