четвер, 12 листопада 2020 14:27

Коли Україну оголосять кандидатом на вступ до ЄС

Коли Україну оголосять кандидатом на вступ до ЄС
Україні допоможуть у виконанні реформ. Фото: pinterest.com

Під час 2-го головування Литви в Раді Європейського Союзу 2027 року Україну можуть оголосити кандидатом на вступ до ЄС.

Мета ініціативи литовського експрем'єра Андрюса Кубілюса "Україна-2027" - допомогти об'єднати зусилля країн-членів та установ ЄС для допомоги Україні у виконанні реформ, повідомив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Під час 2-го головування Литви в Раді ЄС, яке відбудеться 2027 року, Європейський Союз вже міг би оголосити Україну кандидатом у члени ЄС", - сказав він.

За словами дипломата, це прекрасна перспектива для мобілізації України у виконанні подальших демократичних реформ. Він нагадав, що в середині 2021 року у Вільнюсі планується 4 конференція реформ в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія закрила торговельне представництво в Україні

"Перед Україною стоїть складне завдання: одночасно вирішувати проблеми з окупацією Криму та Донбасу і виконувати структурні реформи. Крім того, як і іншим країнам, вам необхідно боротися з пандемією COVID-19. Незважаючи на ці виклики, Україна зробила величезний крок у виконанні важливих реформ", - наголосив Сарапінас.

Посол ще раз наголосив, що "підтримка України Литвою - це аксіома".

11 листопада в місті Джедда в Саудівській Аравії стався вибух на церемонії пам'яті завершення Першої світової війни. У заході брали участь дипломати Європейського Союзу та інших країн. Унаслідок вибуху постраждали декілька людей.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україну оголосять кандидатом на вступ до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі