понеділок, 07 червня 2021 08:09

Зеленський зізнався, яку воєнну допомогу просив у сенаторів США

Зеленський зізнався, яку воєнну допомогу просив у сенаторів США
Президент обговорював зі США посилення безпеки на Чорному та Азовському морях. Фото: president.gov.ua

Військова допомога Україні, про яку йшлося під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена та американських сенаторів, стосується зміцнення оборони в Чорному та Азовському морях.

Таке посилення безпеки обговорював із представниками США президент Володимир Зеленський, передає Axios.

"Я зустрічався з американськими сенаторами, які побували у нас, а раніше зустрічався із держсекретарем США. Ми обговорювали збільшення військової допомоги. На жаль, я не можу поділитися деталями, але це дуже важливо для нас. Йшлося про безпеку, про зміцнення безпеки в Чорному та Азовському морях, тому що наші позиції там досить слабкі, на мій погляд. Росія практично домінує на Чорному морі, це правда, і ми це визнаємо, і ми хотіли б, аби у нас там були серйозні сили — лише для цілей оборони. Для оборони нашої країни та кордонів", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирішуйте негайно - Зеленський різко висловився про вступ до НАТО

Російський ворог постійно провокує Військово-морські сили України в акваторіях Чорного та Азовського морів. Українські ВМС мають право реагувати на провокації в повному об'ємі, в тому числі із застосуванням зброї. Наразі відбувається активна розбудова військово-морських баз і кораблів, суден, з якими допомагають партнери України. Патрульний катер берегової охорони США Hamilton зайшов у Чорне море 27 квітня. Так американці показали підтримку України у випадку відкритої та ще більшої агресії Росії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Україну 6 травня. Після його візиту Зеленський заявив, що військова і фінансова підтримка України з боку США збільшується. У середу президент зустрівся із сенаторами США Джін Шахін, Робом Портманом і Крісом Мерфі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зізнався, яку воєнну допомогу просив у сенаторів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі