середа, 12 травня 2021 14:53

Хомчак розповів про провокації росіян і підтримку США та Великої Британії

Хомчак розповів про провокації росіян і підтримку США та Великої Британії
Українські ВМС під час тренувань в акваторії Чорного моря. Фото: @navy.mil.gov.ua

Російський ворог постійно провокує Військово-морські сили України в акваторіях Чорного та Азовського морів. Про це сказав головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак на форумі "Україна 30. Безпека країни".

"Росіяни нас провокують постійно, що стосується Чорного та Азовського морів - там весь час йдуть провокації. Починаючи від того, що вони перекривають масово райони для судноплавства під виглядом навчань, проведення бойових стрільб та інших заходів.

В Азовському морі вони взагалі хочуть показати, що це їхнє внутрішнє море і ми ще там в 12-мильній зоні можемо плавати, хоча це не визначено ні міжнародним, ні іншим законодавством", - цитує генерала УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські й українські кораблі тренуються в Чорному морі, а росіяни вставляють палиці в колеса

Українські ВМС мають право реагувати на провокації в повному об'ємі, в тому числі із застосуванням зброї.

Зараз відбувається активна розбудова ВМС: військово-морських баз і кораблів, суден, з якими допомагають партнери України.

"США забезпечують нас кораблям, зараз - кораблями з озброєнням, навчають наші екіпажі; Велика Британія надає допомогу", - розповів Хомчак.

"Ті військові судна (країн-партнерів), які перебувають майже постійно в акваторії Чорного моря - зараз один виходить, інший корабель заходить. Їхня присутність дає нам впевненість, що вони, коли потрібно буде, скажуть своє слово", - заявив генерал.

Цього тижня катер Берегової охорони США Hamilton прибув до порту Одеси після спільних з Україною навчань у Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Хомчак розповів про провокації росіян і підтримку США та Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі