понеділок, 07 червня 2021 07:18

Вирішуйте негайно - Зеленський різко висловився про вступ до НАТО

Вирішуйте негайно - Зеленський різко висловився про вступ до НАТО
Володимир Зеленський заговорив про НАТО. Фото: president.gov.ua

Питання вступу України до НАТО потрібно вирішувати негайно. Країна зараз в небезпеці і їй потрібна допомога.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський. Вважає, що з часом ми будемо членами альянсу, однак, багато українців вірять в це все менше. Це, на його думку, є великою проблемою, передає Axios.

"Якщо нас вітають в НАТО, якщо вони дійсно хочуть бачити нас в рядах своїх членів, то немає сенсу дивитися в бінокль, в якесь далеке майбутнє. Питання потрібно вирішувати негайно. Зараз ми в небезпеці, на кону наша незалежність. Потребуємо допомоги", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО та Євросоюзі будемо через 10 років - Безсмертний

Експерт Центру міжнародної безпеки і співробітництва Стенфордського університету Стівен Пайфер вважає, що Північноатлантичний альянс поки не проявляє ентузіазму щодо членства України в НАТО. Причиною є російсько-українська війна.

Північноатлантичний альянс готовий у разі потреби захистити союзників від будь-яких загроз, що виходять із боку Мінська та Москви. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За його словами, Білорусь стає "все більш і більш залежною" від Росії, і це непокоїть союзників. З минулого вже знають, що Росія сильно порушила територіальну цілісність таких держав, як Україна, Грузія та Молдова

Зараз ви читаєте новину «Вирішуйте негайно - Зеленський різко висловився про вступ до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі