пʼятниця, 20 січня 2023 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зідзвонився з Ердоганом: перші подробиці

Зеленський зідзвонився з Ердоганом: перші подробиці
Детально обговорили необхідні дипломатичні зусилля для реалізації формули миру, повідомив президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський поговорив з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Телефонна розмова відбулася у п'ятницю. Детально обговорили необхідні дипломатичні зусилля для реалізації формули миру, заявив Зеленський.

"Розглянули необхідність продовження "зернової ініціативи" та можливість розширення її географії на інші порти України", – повідомив президент.

Також підтримали подальшу дію української гуманітарної ініціативи #GrainfromUkraine.

Зеленський подякував Ердогану "за організацію зустрічі омбудсменів України, Туреччини й Росії в Анкарі".

"Україна сподівається на сприяння Туреччини в поверненні в Україну політичних в'язнів Кремля, дітей з тимчасово окупованих територій, цивільних заручників і військовополонених", – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це надзвичайно велика допомога" – голова Пентагону оголосив результати восьмого "Рамштайну"

Ердоган висловив співчуття у зв'язку з авіакатастрофою в Броварах, внаслідок якої загинули 14 людей, повідомила канцелярія президента Туреччини.

Заявив, що Туреччина готова "зробити вагомий дипломатичний внесок у встановлення міцного миру" між Україною та країною-агресоркою РФ. Сказав, що Туреччина може взяти на себе роль посередника.

Минулого разу Зеленський говорив із Ердоганом 5 січня. Обговорили безпекову співпрацю країн, питання ядерної безпеки, зокрема ситуацію на окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції

Цього тижня Ердоган говорив телефоном з президентом РФ Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зідзвонився з Ердоганом: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі