понеділок, 08 квітня 2024 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зібрав Ставку. Головна тема - Харків

Зеленський зібрав Ставку. Головна тема - Харків
На засіданні Ставки верховного головнокомандувача обговорили захист Харкова від російських ударів. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача.

Про це глава держави повідомив у понеділок.

"Основне питання - Харків, захист міста від російських ударів і можливість зміцнити наші ППО і РЕБ на Харківщині", - заявив президент.

Були доповіді військових щодо фізичного захисту обʼєктів енергетики і щодо результативності збиття дронів і ракет, розповів Зеленський.

"Будуть окремі завдання для наших дипломатів щодо роботи з партнерами заради нових систем ППО для України", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну обстріляли дронами та ракетами - скільки збили

"Я вдячний усім, хто на центральному рівні та в самому Харкові, у Харківській області максимально активно працює, щоб відновити для людей можливість нормально жити", - звернувся Зеленський.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський представив інформацію про ситуацію на основних бойових напрямках.

"Тримаємо позиції. Головне зараз - ефективна логістика", - сказав президент.

"Розвідка та спеціальні служби працюють над новими кроками для зменшення російського потенціалу війни", - заявив Зеленський.

У ніч на 6 квітня росіяни атакували Харків дронами. Загинули шестеро людей, 11 отримали поранення. Того ж дня ворог вдарив по Шевченківському району міста, загинула людина.

Сьогодні росіяни вдарили по Харківщині ракетою Х-59, вибуховою хвилею були пошкоджені два приватні будинки у Чугуєві. Друга ракета впала на відкриту територію у напрямку Борової, повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зібрав Ставку. Головна тема - Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі