понеділок, 11 вересня 2023 02:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський помітив зміну настроїв серед іноземних партнерів 

Зеленський помітив зміну настроїв серед іноземних партнерів 
Президент України Володимир Зеленський проти переговорів з Росією. Фото: ОП

На Заході посилюються ідеї щодо перемовин між Україною та Росією

Західні партнери обіцяють, що будуть стояти з Україною "стільки, скільки буде потрібно", але президент Володимир Зеленський помітив зміну настроїв серед деяких з них. Про це Зеленський сказав, виступаючи на міжнародній конференції YES у Києві, пише The Economist.

"У мене є інтуїція, я читаю, чую і бачу їхні очі (коли вони кажуть - Gazeta.ua) "ми завжди будемо з вами". Але я бачу, що він чи вона не тут, не з нами", – сказав український президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав Путіна брехуном і вкотре відкинув припущення про мирні переговори з РФ

Це пов'язано насамперед з важким і повільним контрнаступом ЗСУ, зазначає видання. За три місяці Україна досягла "лише скромного прогресу" на південному фронті у Запорізькій області, де намагається розірвати "сухопутний коридор" з Росії до Криму. Питання про те, скільки часу це займе, і чи вдасться це зробити, обтяжує уми західних лідерів, зазначає видання.

За словами Зеленського, деякі партнери можуть сприйняти труднощі України на полі бою як привід для того, щоб примусити її до переговорів з Росією, але Зеленський зазначає, що "це поганий момент, оскільки Путін бачить те ж саме".

Повільні темпи українського контрнаступу не означають, що він повністю провалився. Про це свідчать нещодавні здобутки української армії, які спростовують "глухий кут" у війні та доводять необхідність подальшої підтримки України партнерами із Заходу. Про це пише американське видання Bloomberg.

Контрнаступ пройшов не так швидко, як сподівався Захід, але відчуття невдачі є результатом завищених сподівань через блискавичні успіхи ЗСУ в перший рік війни. Крім того, Росія цього разу добре підготувалася до оборони і мобілізувала додаткові війська, зазначає видання.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський помітив зміну настроїв серед іноземних партнерів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі