понеділок, 06 лютого 2023 23:13

Зеленський ввів санкції проти 200 російських компаній, які намагаються "забрати" ЗАЕС

Зеленський ввів санкції проти 200 російських компаній, які намагаються "забрати" ЗАЕС
Російські терористи окупували ЗАЕС 4 березня. Фото: eastnews.ua

Президент України Володимир Зеленський ввів економічні санкції проти російської корпорації Росатом та 199 її компаній.

Обмежувальні заходи діятимуть наступні 50 років і стосуватимуться усіх фінансово-економічних операцій цих установ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи перепідключають Запорізьку АЕС

У силовиків є конкретні докази того, що компанії Росатому залучені до "відчуження" Запорізької атомної електростанції на користь Москви.

Зокрема, співробітники ДК "Росатом" та супутніх компаній корпорації:

▪️ взяли на себе контроль над технологічними та управлінськими процесами на ЗАЕС;

▪️ сприяють підключенню атомної електростанції до російської енергетичної системи;

▪️ намагаються легалізувати роботу ЗАЕС на рф за рахунок створення фейкових російських компаній: АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС" та ФГУП "Запорожская АЭС", що включені в структуру ДК "Росатом".

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. З 4 березня вона захоплена російськими військовими. РФ розміщує на майданчику станції військову техніку та боєприпаси. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

5 жовтня Президент Росії Володимир Путін доручив передати у федеральну власність Запорізьку АЕС. Також росіяни створили компанію для управління ЗАЕС.

В Енергоатомі назвали це рішення "нікчемним", а також нагадали, що для ЗСУ рішення РФ про "приєднання" українських територій і ЗАЕС не має значення.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський ввів санкції проти 200 російських компаній, які намагаються "забрати" ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі