вівторок, 15 листопада 2022 06:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський виступив на саміті G20: про що говорив

Зеленський виступив на саміті G20: про що говорив
Країни G20 домовилися про підсумковий проєкт комюніке саміту, який містить засудження військових дій РФ. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав припинити руйнівну війну Російської Федерації у зверненні до учасників "Великої двадцятки" на Балі 15 листопада.

Зеленський запропонував обмін полоненими з РФ "всіх на всіх", повідомляє AFP.

"Я переконаний, що зараз настав час, коли російська руйнівна війна мусить і може бути припинена", – заявив він.

Країни G20 домовилися про підсумковий проєкт комюніке саміту, який містить засудження воєнних дій Росії в Україні і відкидає "епоху війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми маємо зупинити війну" – президент Індонезії на відкритті саміту G20

Президент РФ Володимир Путін не братиме участі у зустрічі. Кремль направив в Індонезію міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Таким чином російські офіційні особи залишаються учасниками офіційних переговорів G20.

"Велика двадцятка" – це об'єднання представників Євросоюзу та 19 держав. До них нині входять Аргентина, Австралія, Бразилія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Велика Британія, Мексика, Росія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, Південна Африка, Японія, Саудівська Аравія.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський виступив на саміті G20: про що говорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі