вівторок, 15 листопада 2022 05:13

"Ми маємо зупинити війну" - президент Індонезії на відкритті саміту G20

"Ми маємо зупинити війну" - президент Індонезії на відкритті саміту G20
Президент Індонезії Джоко Відодо відкрив саміт G20 на Балі. Фото: zn.ua

Світ не повинен поринути у стан нової холодної війни.

Також не можна допустити його поділу на частини. Про це сказав президент Індонезії Джоко Відодо на відкритті саміту G20 на Балі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався саміт G20 ‒ говорять переважно про Україну

"На всіх нас лежить відповідальність не лише перед нашими народами, а й людьми всього світу. Бути відповідальним у цій ситуації означає те, що ми маємо зупинити війну", - зауважив Відодо.

За його словами, якщо війна не закінчиться, то світові буде важко рухатися далі.

"Якщо війну не зупинити, нам буде важко нести відповідальність за майбутнє цього та наступних поколінь", — заявив Відодо.

Водночас у ЗМІ з'явилася інформація, що країни G20 погодили підсумкове комюніке саміту на Балі, яке засуджує дії Росії в Україні, пише Financial Times.

"Країни G20 також вважають неприпустимим використання ядерної зброї або загрозу її застосування", - йдеться у посиланні на проект комюніке.

Раніше інформацію про те, що Росія готова погодитися з тим, що до декларації за підсумками саміту буде включено частину, де засуджується її вторгнення в Україну, повідомляло агентство DPA.

"Велика двадцятка" — це об'єднання представників Євросоюзу та 19 держав. До них нині входять Аргентина, Австралія, Бразилія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Великобританія, Мексика, Росія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, Південна Африка, Японія, Саудівська Аравія.

Не братиме участі у зустрічі президент РФ Володимир Путін.

Президент України Володимир Зеленський виступить на саміті з онлайн-зверненням.

Зараз ви читаєте новину «"Ми маємо зупинити війну" - президент Індонезії на відкритті саміту G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі